Met een auto vol maaltijden zijn de rotarians langs ouderen gereden
Met een auto vol maaltijden zijn de rotarians langs ouderen gereden (Foto: )

Rotary trakteert ouderen weer op smakelijk diner

  Nieuwsflits

Rotaryclub De Bilt-Bilthoven heeft weer ruim 40 ouderen een smakelijke 3-gangen maaltijd aangeboden. Het was voor de tweede keer sinds de start van de Corona lockdown dat door de dames en heren van de club een bezorgservice is georganiseerd.

De Bilt-Bilthoven - De reacties waren de vorige keer zo hartverwarmend, aldus een van de Rotary leden, dat er meteen stemmen opgingen om nog een keer bij deze senioren langs te gaan.

De maaltijden zijn bereid door van der Valk Hotel De Bilt, waar men graag iets extra’s doet voor geïsoleerde ouderen in de omgeving. Zo wordt het Van der Valk Ouderendiner in de kerstperiode jaarlijks door talloze dames en heren met veel enthousiasme bijgewoond. Het restaurant weet welke gerechten de doelgroep aanspreken en men speelt graag in op de uiteenlopende dieetwensen.

De ouderen zijn aangesloten bij de stichting Met Je Hart. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare ouderen, een groep die het risico loopt te vereenzamen, aldus Adrienne de Jong. Ze benadrukt dat deze mensen het erg zwaar hebben door de Coronamaatregelen. "Sommigen zien namelijk wekenlang nauwelijks iemand,"aldus De Jong.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden