Iris Bleeker
Iris Bleeker

Blog van Iris: Zoenen in quarantaine

  Nieuwsflits

Nou ben ik zelf niet zo van het verplichte drie keer zoenen gebeuren, ik hou meer van een liefdevolle kus die ook echt gemeend is.

Bij de traditionele nieuwjaarsreceptie, waar de drie zoenen je om je oren of beter gezegd om je hals vliegen ben ik altijd de grote afwezige. Ik heb dan heel toevallig een andere afspraak of ben net even te druk met andere werkzaamheden.

Ik heb ook wel eens geprobeerd om die drie zoenen te beperken tot één, maar dat leverde vaak zo’n ongemakkelijke situatie op, waarbij de ander ergens in het luchtledige wachtte op wat komen ging, niets dus..

Maar nu in de Corona tijd staat het zoenen dus ook in quarantaine; er mag alleen nog maar digitaal gezoend worden of met de elleboog (waar je net in hebt geniest..) gebokst worden.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het aan de ene kant wel lekker rustig vind maar aan de andere kant besef ik eigenlijk ook wel dat ik het fysieke contact toch erg mis en zeker nodig heb. Vooral als ik iemand wil troosten, feliciteren of wil laten zien dat ik blij ben om diegene te zien. Die 1,5 meter afstand schept niet alleen een fysieke maar ook een mentale of gevoelsmatige afstand tot elkaar, waardoor een gesprek onbedoeld afstandelijk kan overkomen.

Al met al hoop ik dat we elkaar snel weer mogen omarmen en knuffelen en wat mij betreft verdwijnen na deze quarantaine periode de verplichte drie zoenen en reserveren we die alleen nog voor bijzondere, liefdevolle en dierbare momenten!

Met een digitale zoen,
Iris Bleeker

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden