In de Week van de Duurzaamheid gaat het om de  17 Global Goals
In de Week van de Duurzaamheid gaat het om de 17 Global Goals (Foto: Maaike Noorlander)

Een duurzaam De Bilt maakt verschil

  Nieuwsflits

Een betere wereld begint niet alleen bij onszelf

De redactie

Ook dit jaar organiseert Duurzaam De Bilt de ‘Week van de Duurzaamheid’, van 10 tot 18 oktober. Een week lang kan iedereen op zijn manier een activiteit organiseren die bijdraagt aan een duurzame Biltse samenleving. Verleden jaar gaf bijvoorbeeld het KNMI les aan basisscholen over het klimaat. Biltsheerlijk organiseerde de Biltse Streekmarkt. En iemand stimuleerde zijn Vereniging van Eigenaren om groen afval in het appartementencomplex apart in te zamelen.

Het is de derde keer dat Duurzaam De Bilt deze week organiseert. Maaike Noorlander zegt hierover: “Elk jaar doen steeds meer mensen mee omdat zij vinden dat het tijd is om in actie te komen”. Zij vervolgt: “We dagen mensen uit samen te werken aan een betere leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties. Als iedereen doet wat hij belangrijk vindt, dan komen we er met elkaar!” Dat wat jij wil doen, kun je op de site van Duurzaam De Bilt zetten.

Initiatiefnemers gezocht met passie voor Biodiversiteit en Circulaire Economie

Deze Week van de Duurzaamheid biedt een extra kans! Duurzaam De Bilt zoekt mensen die een nieuw initiatief willen starten. Een initiatief dat in een mum van tijd niet meer weg te denken is in De Bilt. Joanne Penning licht toe: “Een paar thema’s zijn nu belangrijk: biodiversiteit en circulaire economie. Hoe mooi zal het zijn als mensen met passie hiervoor elkaar vinden. Samen een plan ontwikkelen en gaan uitvoeren. Zodat er een verschil wordt gemaakt waar we trots op zijn hier in De Bilt”. Duurzaam De Bilt brengt deze initiatief nemers bij elkaar en ondersteunt bij de eerste stap. Dat is een ontmoeting in de Week van de Duurzaamheid die de springplank wordt voor verdere activiteiten uitgevoerd door de initiatiefnemers. Penning vult aan: ”De energiecoöperatie BENG! begon met enkele mensen en verbond anderen aan zich. Kijk nu eens wat zij bereikt hebben!”

Heb je een ander een ander thema vallend onder de Global Goals, waar jij het verschil wilt maken, gebruik dan de zogenaamde Wildcard. Laat horen waar jij met anderen aan wilt werken. Dan gaat Duurzaam De Bilt op zoek naar gegadigden.

Wil je een activiteit op de agenda zetten voor in de Week van de Duurzaamheid? Of wil je een initiatiefnemer zijn voor circulaire economie, biodiversiteit of een ander thema vallend onder de Global Goals? Ga dan naar: www.duurzaamdebilt.nl. Daar vind je meer informatie.

Helaas weten we nu nog niet welke ruimte er in oktober is voor Coronaproof activiteiten. Duurzaam De Bilt wil zich op dit moment niet laten weerhouden om je alvast te stimuleren je bijdrage aan te melden. Ook individuele acties, online activiteiten en kleine bijeenkomsten op 1,5 meter kunnen immers ook een goede start zijn!

Een betere wereld begint niet alleen bij onszelf. Je kunt het bereiken met elkaar... met wereldwijd effect. De Global Goals staan daarom centraal in de Week van De Duurzaamheid. Duurzaam De Bilt bestaat uit vijf koplopers: BENG!, Biltsheerlijk, Werkgroep Fairtrade, Samen voor De Bilt en de Wereldwinkel. De gemeente De Bilt ondersteunt deze week.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden