Picknicken in de tuin van Slot Zeist | Foto: Your Epic Fotografie
Picknicken in de tuin van Slot Zeist | Foto: Your Epic Fotografie

Picknicken in de tuin van Slot Zeist

  Nieuwsflits

Nu het erop lijkt dat we de zomervakantie in eigen land zullen moeten doorbrengen, borrelt Nederland over van creatieve “oplossingen”. “We moeten het dan ook maar zo leuk mogelijk gaan maken met elkaar!“, is de collectieve overtuiging. En daarom bedacht en introduceert Slot Zeist de ‘Slottuin Picknick’. Het ultieme vakantiegevoel “om de hoek”!

Waarom worstelen met beperkingen op een terras of binnen in een restaurant, als er buiten in de Engelse tuin van Slot Zeist heel veel mogelijkheden zijn? Er is daar immers ruimte in overvloed om te genieten op veilige afstand van andere Slot-bezoekers en wandelaars. Naast een hapje of drankje op het prachtige Slotplein terras of in de Brasserie, is er v.a. 1 juni ook de mogelijkheid om een goed gevulde appelkist in een bolderkar te bestellen en er op uit te trekken de tuin in. Picknicken dus!

De Engelse tuin van Slot Zeist is een perfecte maar ook bijzondere plek dus om een middagje neer te strijken met partner, familie, vrienden of collega’s. Henry van Viegen, de Chefkok van het Slot heeft zich o.a. laten inspireren door de picknick op Buitenplaats Boschendal in Franschhoek (Zuid-Afrika) en heeft een heerlijke picknick-box samengesteld om op een kleedje van te genieten. Een grote tuin met nagenoeg geen beperkingen betekent dus ook dat er voldoende ruimte is om een balletje te trappen, muziek te maken of een potje croquet te spelen.

Hoe het werkt 
De picknick wordt op het afgesproken tijdstip klaargezet en indien gewenst kan een echte ‘Slot Zeist Bolderkar’ worden geleend om de picknick en je andere spullen naar de favoriete plek te vervoeren. Een picknickkleed moet (uit hygiënisch oogpunt) door de gasten zelf worden meegenomen, net als een parasol voor wie zeker wil zijn van wat schaduw. Voor heerlijk eten en drinken wordt gezorgd.

Het arrangement bestaat o.a. uit vers afgebakken brood, salade en een assortiment van vlees, vis, fruit (spatie te veel) en zoetigheden. De kosten bedragen € 25,- per persoon. Een lekkere fles wijn of frisdrank kan apart worden besteld. Mineraalwater en een flesje vers sap zijn inbegrepen. Er is ook een kinderpicknick, voor € 12,50 per kind.

De Slottuin Picknick is telefonisch te bestellen bij Brasserie Slot Zeist, v.a. 2 personen. Bestellen dient minimaal een dag van tevoren te gebeuren.

Kortom, erg leuk en lekker om te doen met geliefden of vrienden (op veilige afstand van elkaar!). Maar ook een leuk idee voor een zakelijk uitje. In overleg met Slot Zeist wordt dit laatste dan uiteraard zo verzorgd dat de RIVM voorschriften gehandhaafd blijven. 

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden