Jacqueline Teunissen samen met haar dochter Merel op het hoofdkantoor aan de Soestdijkseweg in Bilthoven
Jacqueline Teunissen samen met haar dochter Merel op het hoofdkantoor aan de Soestdijkseweg in Bilthoven (Foto: Astrid van Walsem)

Ondernemen met tomeloze energie

  Nieuwsflits

Door: Astrid van Walsem

Jacqueline Teunissen kent vele zakelijke successen en is vooral de gemeente de Bilt trouw. Ze is uitgesproken en kleurrijk net zoals haar ondernemingen. Ze is een flamboyante verschijning en haar stijl herken je overal in terug.

Bilthoven- Jacqueline Teunissen groeide op in Utrecht in een kerkelijke gemeenschap waar geen plek was voor ambitie. Ze trouwde keurig op jonge leeftijd en kreeg twee kinderen. Het gezin verruilde het stadsleven voor een dorpsleven in het groen in Bilthoven. Het huwelijk liep vervolgens spaak en Teunissen sloeg haar vleugels uit. Teunissen: "In die tijd steeg de vraag naar kinderopvang explosief en ik zag een gat in de markt. Vanuit huis ben ik kinderen gaan opvangen. Dit kon ik goed combineren met de zorg voor mijn eigen kinderen. Al snel breidde ik uit in de achtertuin door een aanbouw en nam ik meisjes in dienst. Fysiek verder groeien ging op een gegeven moment niet meer en ik ben wethouder mevrouw Slok nog steeds dankbaar dat zij mij een stukje grond bij de Planetenbaan gunde. Op deze plek vestigde ik mijn eerste kinderdagverblijf 't Mereltje dat volgend jaar 25 jaar bestaat. Vanaf dat moment zijn wij echt gaan vliegen. Binnen vier jaar tijd had ik vier kinderdagverblijven opgericht. Dat was echt ongelooflijk. En het ondernemen smaakte naar meer, maar ik wilde iets anders. Ik richtte mijn pijlen op de horeca en begon in 2006 brasserie Bubbles & Blessings. Het unieke aan dit concept was dat ik er een kinderhoek bij creëerde. Er was bijna geen enkele horecagelegenheid die dit had en de eerste vijf jaren waren echt gouden jaren. In 2016 kwam daar boven de brasserie de B&B bij."

In november 2019 opende Teunissen de deuren van de Blessings & More bestaand uit een luxe bakker, bloemen- en woonwinkel. De panden zitten aan de brasserie vast en vormen de uitnodigende hoek bij de ingang van de Kwinkelier. "Mijn kracht ligt in het feit dat ik geloof in mijzelf. Ondernemen kan je niet leren dat zit in je. Daarnaast heb ik een goed en trouw team door de jaren heen om mij heen verzameld. En ik kan het ondernemen delen met mijn dochter Merel. Ik doe alles vanuit gevoel. Daardoor kan ik soms vanuit de emotie weleens heftig reageren, maar daar kom ik later altijd op terug. Al mijn ondernemingen zijn met elkaar gelinkt. Ik noem dat kruisbestuiving. De maaltijden van het kinderdagverblijf worden in de brasserie bereid en de bloemen die onder andere in de brasserie staan, komen uit de eigen bloemenwinkel. Verder is het belangrijk om het juiste poppetje op de juiste plek te zetten. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en die benadruk ik graag. Ook maak ik mensen graag gelukkig en vind ik gastvrijheid belangrijk, net als mooie spullen. Echt linnen op tafel en mooi servies. Ik houd ervan kleine merken sterk neer te zetten. Het mooiste van ondernemen is nieuwe ondernemingen opzetten. Daar krijg ik tomeloze energie van. Het klinkt misschien gek maar ik hecht weinig waarde aan materiele zaken. Ik zeg altijd: "Groots denken, klein leven."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden