Dochter Quirine knipt onder toeziend oog van haar broertje en vader het lint door om de verhuisde Hema winkel officieel te openen
Dochter Quirine knipt onder toeziend oog van haar broertje en vader het lint door om de verhuisde Hema winkel officieel te openen (Foto: )

Hema blijft gewoon in de Kwinkelier

  Nieuwsflits

Door: Astrid van Walsem

Het tij lijkt te keren in de Kwinkelier. Geruime tijd leek het winkelcentrum op een verlaten bouwterrein en was er sprake van een leegloop. Een aantal ondernemers sloot uit noodzaak hun winkel, maar ook velen bleven knokken voor een hoopvolle toekomst en hoopt gloort aan de horizon.

Bilthoven - De opgeknapte panden in de Kwinkelier vullen zich gestaag met ondernemers die weer toekomst zien in het winkelcentrum. De intentie is om de Kwinkelier de glorie van vervlogen dagen terug te geven. Het kronkelstraatje heeft inmiddels een metamorfose ondergaan en is nu een gezellig winkelhofje. Bij het grote plein op de oude plek van Anna van Toor zal binnenkort een woontoren verrijzen. De verwachte bouwoverlast hebben franchisenemers Bas en Maaike Thoomes van de Hema doen besluiten om hun tijdelijke intrek te nemen in het pand naast de Albert Heijn aan hetzelfde plein gelegen, voor een periode van drie tot vier jaar. De verhuizing was afgelopen week in volle gang en zaterdag 20 juni jl. opende de winkel haar deuren op de nieuwe plek. Bas Thoomes: "De Hema staat al 30 jaar op deze plek en daarvan zijn mijn ouders 15 jaar eigenaar geweest. Negen jaar geleden heb ik het stokje van hen overgenomen. Ondertussen hebben wij uitgebreid met een vestiging in De Bilt en Heiloo. De verhuizing betekent een tijdelijke inkrimping van het aantal vierkante meters. Daardoor nemen wij afscheid van de vleeswarenafdeling, maar de gebaksafdeling met onder andere de heerlijke bekende tompoucen die blijft net zoals de vertrouwde rookworsten." Maaike Thoomes: "In plaats van een inkoopgerichte winkel worden wij nu een klantgerichte winkel waarbij de beleving een belangrijke rol speelt. In bijna iedere wereld komt een wand waarop de collectie gepresenteerd wordt en op de winkelvloer staan enkele presentatietafels. De nieuwe winkel oogt veel frisser. De inrichting is moderner en lichter, maar de vertrouwde Hema handtekening blijft duidelijk zichtbaar in de vrolijke kleuren en de mooie combinaties die je kan maken."
De Hema gaat net als Hema landelijk over op het nieuwe concept van Werelden. Niet langer liggen alle sokken bij elkaar maar zijn de producten ingedeeld in werelden zoals Kinderen, vrouw, bad, etc.. Als consument hoef je niet langer zelf alles bij elkaar te zoeken, maar vanaf nu staan de producten behorende tot één wereld overzichtelijk bij elkaar. Bas:"Wij zijn straks de eerste Hema van Nederland die als test een betaalautomaat heeft staan voor de klanten die graag contant betalen. Deze automaat staat naast de kassa. Je rekent af bij de kassière maar de geldtransacties verlopen via de betaalautomaat." Het echtpaar Thoomes is positief gestemd over de toekomst van de Kwinkelier en de Hema. Ze zijn er over eens dat er nog veel moet gebeuren, maar beiden zijn overtuigd dat over een aantal jaar de Kwinkelier weer een bloeiend winkelcentrum zal zijn. En oude en nieuwe bezoekers zijn allemaal welkom bij de oude vertrouwde Hema in een nieuw jasje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden