Douwe en Nicole uit Utrecht ontvluchten de hitte van de stad met hun camper (foto: Julie Houben)
Douwe en Nicole uit Utrecht ontvluchten de hitte van de stad met hun camper (foto: Julie Houben) (Foto: Julie Houben)

Kamperen in je eigen gemeente

  Nieuwsflits

Door: Julie Houben

We mogen weer bijna alles, als we maar 1,5 meter afstand houden. Daar zijn ze bij Vakantiepark Bos Park Bilthoven ook blij mee. Natuurlijk zijn er nog regels waar campinggasten en mensen met een eigen chalet zich aan moeten houden. Maar er is weer leven op dit boomrijke vakantiepark. 'De toiletgebouwen zijn een soort kermisattractie.'

Bilthoven - "Voor sommige vaste gasten mocht de coronatijd nog wel even duren", grinnikt Dennis van Vlaanderen (44), directeur van het Bos Park. "Tot 1 juni was hier bijna geen kip. De camping was dicht en alleen mensen met een eigen chalet of caravan mochten komen. Het was voor ons ook even zoeken. Wat mag wel, wat mag niet? Is een wasserette ook een wasruimte? Want die moesten dicht van de overheid. We hebben hem voor de zekerheid dicht gedaan in het begin. Je wil geen fouten maken. Gasten moesten ook formulieren ondertekenen dat ze zich aan alle regels hielden. Dat vonden wij wel een ding maar daar piepte niemand over. Ook niet dat het zwembad en het restaurant dicht waren. Dat was overal zo. Hier waren mensen in elk geval even de stad uit en konden ze in rust genieten van het mooie weer, de natuur en de ruimte, dat vonden ze al een zegen."

"Zelfs het circus mag gewoon komen. Wel zonder tent"

Kermisattractie
Nu is alles weer open: het zwembad, het restaurant, de toiletgebouwen en ook de wasserette. Van Vlaanderen: "Uiteraard wel met beperkte capaciteit vanwege de 1,5 meter-regel. Zo kunnen er maar 30 mensen tegelijk in het zwembad en de toiletgebouwen zijn een soort kermisattractie met looproutes en pijlen en overal stickers. Maar er is weer leven in de brouwerij. Onze gasten mogen weer bezoek ontvangen en in de zomervakantieperiode hebben we ook weer onze animatie. Zelfs het circus dat we op 20 juli gepland hadden kan gewoon komen. Dit keer wel zonder tent."

Bomenkap
Los van de rust qua bezoekers en het zoeken naar een nieuwe vorm speelde er in de coronatijd nog een vervelende kwestie rond bomenkap en over een vermeende illegale uitbreiding van het aantal chalets op het terrein. "Dat was minder fijn", aldus Van Vlaanderen. "Maar we zijn in goed overleg met de gemeente hierover. Los van de ene boom die niet om had gemogen doen we hier niets tegen de afspraken. En er komt een nieuwe boom."

Laat de zomervakantie maar komen, Bos Park is er klaar voor, aldus Van Vlaanderen. "Als het goed is hebben we tegen die tijd ook een app waarmee mensen kunnen reserveren voor het zwembad en de overige activiteiten."

Extra ruime plekken
Wie lekker in de buurt wil kamperen is welkom. Er zijn nog kampeerplekken beschikbaar. Helaas niet meer voor tenten, vanwege de beperkte toegang tot het sanitair. "Maar de plekken zijn wel extra ruim dit jaar omdat we niet te veel mensen bij elkaar willen hebben op het park vanwege die anderhalve meter", vergoelijkt Van Vlaanderen. Biedt de coronacrisis toch nog voordeel, ook al lijkt alles weer bijna normaal.

Op de foto
Nicole Stolk en Douwe Wielenga hebben drie zoons. "Die gaan van hieruit gewoon naar school en springen daarna in het zwembad. Wij werken deels hier, er is goeie wifi. En deels vanuit huis, daar zijn we ook zo. Verder chillen we met een boekje. Echt een fijne plek om een weekje uit de hete stad te ontsnappen. Zeker zo voor de vakantiedrukte."

Meer over Bos Park Bilthoven
Vakantiepark Bos Park is een groot bosrijk park met koopchalets, huurchalets en vrije kampeerplekken van juni tot oktober. Die zijn alleen voor caravans en campers met eigen sanitair en voor minimaal een week te boeken. Burg. v.d. Borchlaan 7, Bilthoven, 030 - 2286777.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden