Diploma-uitreiking op praktijklocatie


Per tweetal kregen de geslaagden bij Agterberg bv hun diploma uitgereikt.
Per tweetal kregen de geslaagden bij Agterberg bv hun diploma uitgereikt. (Foto: )

Diploma-uitreiking op praktijklocatie

  Nieuwsflits

'Een afterparty was helaas niet mogelijk'

De redactie

Wat moet je wanneer je als school je geslaagde leerlingen in het zonnetje wilt zetten maar de huidige coronavoorschriften daarvoor een belemmering vormen? Dan wijk je uit naar een alternatieve grotere locatie zoals bijvoorbeeld op één van de terreinen van Agterberg BV uit Groenekan.

Groenekan - Het Wellant College uit Houten zat dus met die vraag. Op het programma stond de feestelijke diploma-uitreiking voor de studenten van de opleidingen medewerker Groen en Cultuurtechniek, vakbekwaam medewerker Groen en Cultuurtechniek en de opleiding Opzichter/Uitvoerder Groene Ruimte. Omdat er niet teveel mensen tegelijk in de school mochten komen, is de school op zoek gegaan naar alternatieve en ruime locaties. En zop kwamen ze bij Agterberg Bedrijven uit. Regelmatig heeft dit bedrijf stagiaires van het Wellant onder haar hoede.

Voor de diploma-uitreiking werd uitgeweken naar de Agterberglocatie aan de Biltsestraatweg in Utrecht. De 40 gediplomeerden kwamen met eigen voertuig (auto, trekker) naar de locatie van Agterberg. Ze kwamen in tweetallen het terrein op en ontvingen vervolgens in een speciaal daarvoor ingerichte hal het diploma met daarbij handtekening- en fotomoment.

Een after-party was helaas niet mogelijk, maar het ruime buitenterrein was groot genoeg waardoor er voldoende ruimte voor de meegekomen supporters was om op afstand de studenten te feliciteren.

Om de familie en supporters een indruk te geven van het werkgebied van de studenten toonde Agterberg op het buitenterrein de nieuwste, geavanceerde voertuigen die passen bij de opleiding van de studenten. Immers, ook voor de toekomst van de afgestudeerden heeft Agterberg hen wat te bieden. Van de 270 mensen die momenteel bij Agterberg werken is een groot deel werkzaam binnen de sector waarvoor de afgestudeerden zijn opgeleid.

Agterberg Bedrijven is een familiebedrijf uit De Bilt/Utrecht dat in 1952 is opgericht. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1952 is de cultuurtechniek één van de kernactiviteiten van Agterberg. In de provincie Utrecht voeren wij onder andere diverse maaiwerkzaamheden uit, onderhouden plantsoenen, perken en bomen. Een van de projecten die op dit moment uitgevoerd wordt is het ecologisch onderhouden van de watergangen. Daarvoor wordt met maaiboten, mobiele kranen uitgerust met een maaikorf en een trekker met maai-arm overtollig groen uit watergangen verwijderd om ervoor te zorgen dat de waterdoorstroming en waterkwaliteit op peil blijft.

Daarnaast is Agterberg specialist op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en het onderhoud en de aanleg van sportvoorzieningen. Na de Giro d’Italia in 2010 en de Tour de France in 2015, waren zij er trots op om deze zomer aan de realisatie van La Vuelta Holanda een bijdrage te leveren. Helaas voor Agterberg bv is de Vuelta dit jaar niet doorgegaan.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden