Afbeelding

DOS Westbroek komt met de schrikvrij in Nijverdal

10 april 2022 om 13:55 Overig Deel je nieuws

Met nog 2 wedstrijden op het programma kan DOS Westbroek voor het eerst in haar bestaan promoveren naar de Hoofd Klasse zaalkorfbal.  Hiervoor moet DOS,  in 2 play-off wedstrijden, af zien te rekenen met de nr. 2 uit de andere poule:   NKC’51 uit Nijverdal. DOS was twee weken geleden, als ongeslagen koploper, al zeker van plaatsing

Gevolgd door een grote supportersschare werd er voor de eerste wedstrijd afgereisd naar Nijverdal. Op papier moeten deze twee wedstrijden eigenlijk ook geen probleem vormen voor het Oranje Team uit Westbroek. Maar omdat het voor het eerst in dit seizoen ook echt ergens om lijkt te gaan, zijn er toch zichtbare zenuwen. Daarnaast moest coach van Brenk  voor aanvang van deze wedstrijd toch nog wat schuiven in zijn basis team. Jeroen de Groot en Eline Geurtsen waren door een blessure en ziekte helaas niet inzetbaar.

Een gedreven NKC zet DOS vanaf het begin al direct onder druk. DOS wist zich hier de eerste 5 minuten nog wel onderuit te vechten. Maar door slordig spel, veel persoonlijke fouten verloren ze al vroeg de grip in de wedstrijd. NKC is veel bewegelijker en hebben een stunt in het verschiet.

Na 20 minuten kijkt het altijd zo zelfverzekerde DOS zowaar tegen een 9-2 achterstand aan.

Je hebt ook in een top seizoen wel en keer een off-day. Maar om die nu juist tijdens de play-off te hebben, dat is niet fijn.  DOS weet de stand nog een beetje dragelijk te maken. Maar gaat toch met een achterstand van 10-5 de rust in.

Coach van Brenk zal alles uit de kast moeten halen om alle neuzen weer de zelfde kant op te krijgen. In de rust is hij er van overtuigd,  dat als iedereen de rust behoudt en in zijn rol blijft, deze wedstrijd toch nog met winst kan worden afgesloten.

DOS weet zich inderdaad in de tweede speel helft redelijk te herpakken. En van een 10-5 achterstand wordt de stand omgedraaid naar en 10-12 voorsprong. Het ook niet beste schotpercentage van NKC (NKC weet in de 2e speel helft maar 1 keer te scoren) speelt hier ook in mee.

En zo weet DOS toch deze eerste play-off wedstrijd met een kleine winst af te sluiten.

As. Zaterdagavond 16 april om 19:30 uur moet nog wel even uit een ander vaatje getapt worden. Maar dan kan het team van DOS zich in de Sporthal de Vierstee in Maartensdijk, zelfs met een kleine nederlaag plaatsen voor een historisch promotie naar de Hoofd Klasse.

Tim Nap 4, Robin de Rooij 3, Bob Gerritsen 2, Marloes van Ettikhoven 2, Linda Nap 1,

Annick Stokhof 1, en Matthijs de Rooij 1.