Afbeelding
Photographer: Jan Erik Kant

King Arthur in ‘t Groen

Overig Deel je nieuws

Na een aantal lange en stille Corona jaren is het zo ver: Theater in ’t Groen gaat in het weekend van 10-11-12 juni weer optreden. King Arthur: een prachtig tweeluik over één van de meest aansprekende Middeleeuwse legendes, een toneeltekst geschreven door Timon Blok, uitgevoerd door gezelschap Theater in ’t Groen, onder de bezielende leiding van regisseurs Arie de Mol en Maike Pijnappel. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website.

In de afgelopen twee jaar heeft Theater in ’t Groen zich door de diverse lockdowns moeten beperken tot het opvoeren van een aantal kleinschalige en intieme voorstellingen onder de naam In de Hoofdrol, en stond de ontwikkeling van grotere toneelvoorstellingen stil. Dat is nu gelukkig voorbij. 

Het verhaal van King Arthur is een van de meest bekende Middeleeuwse legendes, die is bewerkt tot een prachtig tweeluik, twee bij elkaar behorende voorstellingen, die op verschillende locaties een visie op deze legende zullen verbeelden. Arie de Mol en Maike Pijnappel hebben zich ieder over één van deze voorstellingen ontfermd, en hebben zo samen een prachtig programma weten te ontwikkelen. 

In deze voorstelling zien we een Arthur die op het punt staat om koning te worden. Uitgeput na een lange en inspannende campagnestrijd vol politiek gekonkel. Trots maar ook onzeker over wat hem als koning te wachten staat.

In deze onrustige en moeilijke tijd weet Arthur zich gesteund door zijn naaste medewerkers, en dan vooral door zijn liefdevolle vrouw Guinevere en zijn beste vriend Lancelot. De onverwoestbare vriendschap tussen deze drie mensen en hun gedeelde hartstocht in de strijd voor een betere wereld geeft hem de kracht voor deze zware taak.

Laat u verrassen door een originele uitwerking van de legende van Koning Arthur en de zijnen in deze twee voorstellingen waarin macht en idealen, liefde en verraad recht tegenover elkaar komen te staan.

Meer informatie: www.theaterinhetgroen.nl

advertentie