Afbeelding

Leerlingen gemeente De Bilt op kunstles bij Jits Bakker

16 juni 2022 om 22:58 Overig Deel je nieuws

De Bilt - De jaarlijkse interactieve kunstlessen over het leven van de beroemde kunstenaar Jits Bakker vinden momenteel plaats in zijn atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint in De Bilt. In totaal nemen honderden schoolkinderen van groep acht deel aan dit programma dat is georganiseerd door Kunst Centraal in samenwerking met de Stichting Jits Bakker Collectie 

 

Interactieve kunstlessen

Het educatieprogramma bestaat uit 4 lessen. Voorafgaand aan het bezoek aan het atelier en het beeldenlabyrint, krijgen de leerlingen in de eerste les een introductie, waarbij onder andere een film wordt getoond over het leven van de kunstenaar. De tweede les is, geheel in de geest van deze tijd, een virtueel bezoek aan het beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten. Tijdens de derde les wordt er een bezoek gebracht aan het atelier. Daar staan de gastdocenten van de Stichting Jits Bakker Collectie klaar om bevlogen te vertellen over de veelomvattende kunstcollectie, waarna de scholieren zelf kunsttekeningen gaan vervaardigen in het labyrint. Als afsluiter van het kunstprogramma worden deze tekeningen verder uitgewerkt en gaan de leerlingen ook nog aan de slag met boetseer was, om zelf een beeldje te maken.

 

Tibo van de Zand, Voorzitter van de Stichting Jits Bakker Collectie, is bijzonder enthousiast over het programma. “Het is zo mooi om te zien wat kunst voor de jeugd kan betekenen, zeker omdat niet ieder kind hier vanzelfsprekend mee in aanraking komt. Het lijkt me voor de kinderen bovendien een welkome onderbreking. Het programma valt samen te vatten als een interessant, maar bovenal interactief programma. Hopelijk worden kunstenaars in de dop aangemoedigd door het bijzondere levensverhaal van Jits om verder te gaan in het creatieve vak”, aldus Tibo van de Zand.

 

Het atelier ‘de kooi’ van Jits Bakker wordt als iconisch beschouwd, omdat de kunstenaar hier ruim 50 jaar heeft gewoond en gewerkt aan beroemde beelden in binnen- en buitenland.

Ter gelegenheid van de 85ste geboortedag van Jits Bakker is atelier ‘de kooi’ en beeldenlabyrint geopend op zaterdag en 9 juli en zondag 10 juli, beide dagen van 12:00 tot 18:00 uur. Tijdens deze open dagen kunnen bezoekers deelnemen aan exclusieve rondleidingen. Een unieke kans om meer te weten te komen over één van de bekendste beeldend kunstenaars van Nederland.

 

Foto: Tibo van de Zand vertelt leerlingen van de Van Dijckschool Bilthoven over het werk van zijn overleden vader, kunstenaar Jits Bakker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie