Afbeelding

De Bilt beweegt naar duurzaam en sociaal. Oproep aan inwoners: Wie zetten we in het zonnetje?

Overig Deel je nieuws

GroenLinks De Bilt trapt met veel plezier de jaarlijkse nominatie af voor het Groene Lintje. Zeker in deze tijd worden door personen én organisaties veelbelovende initiatieven gestart voor een duurzamer en socialer De Bilt. Deze initiatieven verdienen echt een plek in de spotlight. Tot eind juli kunnen inwoners van De Bilt een persoon, bedrijf of organisatie nomineren. En in september worden inwoners uitgenodigd om te stemmen op hun favoriet. Het lintje wordt op 14 oktober uitgereikt aan de winnaar, tijdens de Biltse Streekmarkt.

GroenLinks de Bilt vindt het belangrijk dat personen en organisaties die een bijzondere bedrage leveren aan een sociale & duurzame gemeente waardering krijgen. Inwoners van de gemeente De Bilt worden opgeroepen om personen, groepen of bedrijven te nomineren. Ken je een initiatief? Klein of groot, voor jong of oud, groen, duurzaam of sociaal…alle inzendingen zijn welkom!

Uit de genomineerden worden 3 kandidaten geselecteerd. Er wordt gekeken naar o.a. originaliteit, is het initiatief inspirerend voor anderen, verdient het (extra) aandacht en zetten de organisatie of personen een stap extra om hun doel te bereiken.

Op de drie geselecteerde kandidaten kan worden gestemd. Deze stemronde – open voor alle inwoners van de gemeente De Bilt - vindt plaats in september. En tijdens de Biltse Streekmarkt (op 14 oktober, bij Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven) wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voedselbank trotse winnaar Groene Lintje 2021

Na voorgangers als Plog it Up, BiltsHeerlijk, het weesfietsenproject en Repaircafe werd Voedselbank De Bilt vorig jaar uitgeroepen tot winnaar. Jolanda van Hulst, voorzitter van het bestuur van de Voedselbank, kijkt vol trots terug op de nominatie en het winnen van het Groene Lintje 2021. “We werden uitgeroepen tot topper van De Bilt, die waardering is heel fijn. We werken duurzaam en sociaal. Daarvoor was met de nominatie extra veel aandacht. Ik roep de inwoners van gemeente De Bilt op om een nieuwe topper te nomineren!’ Jolanda reikt op 14 oktober het Groene Lintje uit aan haar opvolger.

Nomineren? Ga naar https://debilt.groenlinks.nl/groene-lintje-2022 en vertel ons wie jij de duurzame of sociale topper van De Bilt vindt.

advertentie