Dos een keer in het zwart. Gelijkmaker Bob Gerritsen
Dos een keer in het zwart. Gelijkmaker Bob Gerritsen Fred van Ettikhoven

DOS knokt zich naar eesrte zege in Hoofdklasse

27 november 2022 om 13:46 Overig Deel je nieuws

DOS Westbroek speelde afgelopen zaterdag haar eerste zaalwedstrijd in de Hoofdklasse B en sloot deze winnend af.

Men moest op bezoek bij het, ook in het Oranje spelende Pernix in Leiden en speelde daarom in het zwart.  Voor de coaches van Brenk/ vd Vaart van DOS was het, na de stroeve aanloop richting de zaal competitie, toch even afwachten hoe het team er voor staat. De hoop en verwachting is toch om deze competitie bij de eerste 4 te gaan eindigen.

Een goed begin is het halve werk. Maar DOS W. start erg onrustig. Het is was weer wennen aan de schotklok maar ook veel passes komen niet aan, afvangballen worden onnodig verloren en ook de schotkansen worden niet benut.

Het zeer jonge team van Pernix vliegt er wel in en lopen al snel en verdiend uit naar een 7-3 voorsprong. DOS Westbroek weet de achterstand bij de rust terug te brengen tot 10-7. Er zullen in de rust toch wat harde woorden moeten vallen om alle neuzen weer de zelfde kant op te krijgen. Maar ook de 2e helft start DOS weer erg zwak en onrustig en krijgen er direct 3 om de oreren.

Coach van Brenk doet dan een paar omzettingen en dan lijkt het kwartje toch te vallen. De ballen vallen er nu wel in. En DOS weet knap de achterstand vlak voor het eindsignaal, om te buigen naar een 15-16 voorsprong.  Pernix heeft in de eerste helft te veel gegeven en komt er in de 2e speelhelft na een goede start verder niet meer aan te pas.   DOS boekt een knappe maar zuinige 16-17 zege .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie