Afbeelding
.

Stralen

22 maart 2023 om 16:43 Overig

Column

Ik zag haar stralen, ze ging ‘aan‘, met haar hele gezicht!

Een golf van herkenning ging door mij heen.

1 Maart was het exact 12,5 jaar geleden dat mijn droom van een eigen boekwinkel in vervulling ging. Ik was door roeien en ruiten gegaan om het voor elkaar te krijgen want er was maar 1 stip op mijn horizon en dat was die eigen boekwinkel. En ik weet nog hoe het voelde om in mijn eigen winkel op die eerste dag, woensdag 1 september 2010, klanten te ontvangen. TROTS!

Het was 1 maart dit jaar, precies 12,5 jaar na mijn start in 2010, dat Marlies en Steven in Lochem, hun droom in vervulling lieten gaan: hun eigen hotel met restaurant. Niet zomaar een restaurant; eten wat de pot schaft maar dan uit de keuken van Steven en dat is niet mis! Marlies heette ons welkom met de woorden dat wij één van haar eerste gasten in haar eigen hotel waren. En de trots spatte van haar jonge gezicht.

Ik ben altijd geïnteresseerd in andere ondernemers dus ik vroeg ze ‘het hemd van het lijf’ .Hij doet de keuken en zij de rest, samen zijn ze het stel dat geen financiering bij de bank kon krijgen want de tijden zijn veranderd en horeca ligt gevoelig. Zij zijn het stel dat deze bijzondere locatie met liefde, zorg, vakmanschap en toewijding in stand moet gaan houden. Heel jong nog maar ze hebben het voor elkaar gekregen deze hotello’s uit Leeuwarden.

Mensen met een stip op de horizon, die gaan door roeien en ruiten, linksom of rechtsom! Die halen alles uit de kast om hun doel te bereiken. En als het één keer zo ver is dan is het aan hun gezicht te zien. Die trots! Dat is prachtig.

Marlies en Steven, ik wens ze heel veel succes en doorzettingsvermogen de komende 12,5 jaar, want stiekem ben ik best blij dat ik die mijlpaal inmiddels heb bereikt.

Want: zonder strijd geen zege!

Ike Bekking is columnist van deze krant

Juiste e-mail adres

DE BILT Hebt u nieuws? Stuur dan een persbericht via biltschecourant@bdu.nl . Ook kunt u uw nieuws aanleveren via www.biltschecourant.nl en ‘Deel je nieuws’ (rechtsboven aan de pagina). Kies voor één van beide opties, dubbel insturen is niet nodig. Agendaberichten kunt u via de knop ‘agenda’ toevoegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie