Afbeelding

George In der Maur is hofleverancier

29 november 2023 om 12:20 Shopping

Koninklijke onderscheiding bij 125-jarig bestaan 

GROENEKAN George In der Maur, al 125 jaar dé avant-garde in orthopedische schoenen, mag zich sinds donderdag Hofleverancier noemen. Het bedrijf kreeg het predicaat officieel uitgereikt door Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt. 

Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding - het bedrijf moet minstens honderd jaar bestaan en een uitstekende reputatie hebben. Bij veel mensen doemt bij orthopedische schoenen het schrikbeeld op van een lompe klompschoen. “Dat beeld is zeker bij ons gelukkig allang achterhaald,” lacht George In der Maur, mededirecteur, achterkleinzoon en naamgenoot van de oprichter van het inmiddels vierde generatie familiebedrijf George In der Maur, dat gespecialiseerd is in orthopedische schoenen. 

“Wij hebben een gedurfde collectie uitgebracht ter ere van ons 125-jarig bestaan, die niet zou misstaan in een modeblad.” Van Luxe Maatschoenen naar Orthopedisch Meesterschap “De cirkel is rond,” aldus George In der Maur. “Functionele en mooie orthopedische schoenen kunnen goed samengaan.” Bij de oprichting van het bedrijf in Utrecht door mijn overgrootvader George In der Maur in 1898 lag de nadruk meer op luxe maatwerk schoenen dan op orthopedie.”

 In die tijd was confectie-schoeisel van een zeer slechte kwaliteit, waardoor iedereen die het zich enigszins kon veroorloven, maatschoenen liet maken. Het visionaire bedrijf dat 125 jaar bestaat, mag zich dus nu officieel Hofleverancier noemen. Vorige week donderdag werd de onderscheiding door Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt uitgereikt in Groenekan. Het bedrijf zegt trots te zijn op de erkenning: “Het predicaat Hofleverancier is een prachtige kroon op ons 125-jarige jubileum.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie