Het bestuur van het Bilthovens Wijnfestival heeft er zin in! vlnr: Roos van Dijk, Corine Rasker, Jeroen ter Burg en Henk van Capelle.
Het bestuur van het Bilthovens Wijnfestival heeft er zin in! vlnr: Roos van Dijk, Corine Rasker, Jeroen ter Burg en Henk van Capelle.

Samen het glas heffen

11 mei 2023 om 10:30 Uitgaan Tips van de redactie

Wijnfestival organiseren voor het goede doel 

Bilthoven Zaterdag 27 mei verandert het Vinkenplein in één grote wijnbar vol gezelligheid tijdens het Bilthovens Wijnfestival. Lange tafels, wijntonnen, live muziek, delicatessen, het kan niet op. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van het UMC en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. 

De bestuursleden van het Wijnfestival kennen elkaar vanuit een ander gezamenlijk georganiseerde activiteit en samen komen zij op het het idee om het Wijnfestival te organiseren met de achterliggende gedachte om Bilthoven op de kaart te zetten. Naast dat het bestuur iedereen in de Bilt een leuke middag wil bezorgen, is het ook een bewuste keuze om een goed doel aan dit festival te koppelen. Daarnaast willen de initiatiefnemers laten zien welke mooie dingen tot stand kunnen komen wanneer ondernemers hun krachten bundelen en je samen iets goeds kan doen voor een ander. 


Het goede doel en de organisatie
Lionsclub “het Stichtste Hart”, Rotary “de Bilt-Bilthoven” en PK Bilthoven zijn de drijvende krachten achter het festival dat geheel in het teken staat van geld ophalen voor het goede doel: de Stichting Vrienden van het UMC en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het doel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is kinderen gezond maken en gezond te houden door vernieuwde behandelingen, verbeteringen van de bestaande zorg en ziektepreventie. De specifieke projecten waar de gelden van 2023 aan worden besteed zijn onderzoeken naar het behandelen van Cystic fibrosis (taaislijmziekte), long-COVID bij kinderen en diagnose onbekend (zeer zeldzame ziekten).

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het Wijnfestival  geschikt voor het hele gezin. Zelfs de hond mag mee, mits aangelijnd en goed opgevoed. Er komt een goochelaar, er is een jeu de boule baan, een cartoonist en een live band. Daarnaast staan er verschillende wijnbarren en foodstands.
Vanuit Bilthoven en omstreken laten 14 ondernemers zien wat zij in huis hebben. Naast de wijnen, kan je ook proeven van heerlijke kazen en charcuterie. Een kaartje kan je kopen en is geldig van 15:00 uur tot middernacht. Ook is er de mogelijkheid om met een stel vrienden, buren of familie een wijntafel of wijnton voor 8 personen te reserveren voor een tijdbestek van drie uur waarbij je een Magnum fles cadeau krijgt. Uiteraard kan je na deze drie uur nog veel langer van dit festival genieten, want is zonde om dan al naar huis te gaan.

Zaterdag 27 mei is het Vinkenplein de plek waar je kan lachen, drinken, eten en dansen, de plek om het leven te vieren. Het bestuur is ervan overtuigd dat alle ingrediënten aanwezig zijn om van het Wijnfestival voor iedereen een groot feest te maken. Er is voor ieder wat wils, het festival is betaalbaar en je draagt je steentje bij aan een goed doel. Als het aan het bestuur ligt, wordt het Wijnfestival een groot succes en keert het evenement jaarlijks terug.
Tickets voor het wijnfestival zijn vanaf €10 te koop via de website www.bilthovenswijnfestival.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie