Bij deze laadpaal is ruimte voor een deelauto.
Bij deze laadpaal is ruimte voor een deelauto. Aangeleverd

Kennismaken met deelrijden

19 oktober 2021 om 13:35 Verkeer en vervoer

DE BILT BENG! wil het elektrisch deelrijden in de gemeente De Bilt mogelijk maken. Door een samenwerking met Samen Slim Rijden Zeist gaat de organisatie nu twee deelauto’s plaatsen. Op donderdag 28 oktober kunnen geïnteresseerden een proefrit maken. 

Uit een capaciteitsonderzoek is gebleken dat de laadpalen op de Lijsterlaan en Leyenseweg in Bilthoven energie over hebben. Bij deze laadpalen komt nu een elektrische deelauto te staan. BENG! is al even bezig om te onderzoeken hoe we elektrisch deelrijden in onze gemeente mogelijk kunnen maken, daarin kiest BENG! voor een samenwerking met Samen Slim Rijden Zeist.

Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het initiatief wordt er een zogenoemde proefrittendag op touw gezet. Dat is op donderdag 28 oktober van 16:00 tot 21:00 uur bij de laadpaal op de Lijsterlaan in Bilthoven. Op deze proefritten dag zijn mensen van BENG! en Samen Slim Rijden Zeist. Zij vertellen u over het concept, de kortingsacties en abonnementen, maar je kunt vooral ook ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden. Daarvoor kunt u zich het beste aanmelden via de nieuwe website van BENG! https://bengdebilt.nl/elektrisch-rijden/ Wanneer u komt proefrijden, kom dan vooral op de fiets, zodat we de bewoners van deze wijk niet teveel belasten met extra verkeer.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie