Rode kaart doet wedstrijd kantelen

27 september 2021 om 10:02 Voetbal

DE BILT Afgelopen zaterdag begon FC De Bilt de competitie middels een uitwedstrijd tegen FC Breukelen. De competitiewedstrijden tegen Breukelen gingen in de afgelopen twee seizoenen verloren, dus onze FC kon een zware middag tegemoet zien. De trainer van FC De Bilt, moest nog wel wat improviseren, omdat er nog steeds aardig wat spelersgeblesseerd zijn. In de eerste helft was De Bilt de bovenliggende partij en het was dan ook terecht dat het in de 21e minuut op voorsprong kwam door een mooi doelpunt van Jesse Oliekan. Er had nog wel meer ingezeten voor onze mannen, maar ook de Breukelaren hadden zo hun kansjes. In de rust stond er 0-1op het scorebord.

Kort na rust sloeg FC De Bilt weer toe. Nu was het de andere buitenspeler, Youness Akhiat, die voor een prima doelpunt zorgde. Daarna leek de 0-3 in de maak en was de wedstrijd beslist geweest. Helaas gebeurde er in de 60e minuut iets, waardoor de wedstrijd kantelde. Mike Versloot, oud spits van onze FC, kwam in botsing met onze keeper Menno Vink. Tsja, dan kan de scheidsrechter roodgeven en dat deed hij ook, waardoor Menno van het veld moest. Voor FC Breukelen was dit een omkeerpunt en het kreeg nieuwe energie om de tien man van De Bilt te bestrijden. Het duurde nog tot de 75 e minuut, maar toen was het Mike die de aansluitingstreffer scoorde: 1-2. In het laatste kwartier hing de gelijkmaker in de lucht en vlak voor tijd viel die ook, eindstand 2-2. Op zaterdag 2 oktober begint om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen het gerenommeerde sv Huizen met keeper Jaime Hensen (ook oud FC De Bilt). De vorige competitiewedstrijd, ongeveer twee jaargeleden, was een boeiende wedstrijd die eindigde in 1-1. Supporters zijn van harte welkom en de toegang is gratis.