FC De Bilt wint van Nivo Sparta

1 november 2021 om 10:33 Voetbal

DE BILT Op zaterdag 30 oktober kwam het voor FC De Bilt onbekende Nivo Sparta uit Zaltbommel op bezoek. Beide ploegen bevinden zich in de grote middenmoot van de eerste klasse. Bij een overwinning volgt een plek in de subtop, dus volop strijd om de punten. De Bilt kampt nog steeds met veel geblesseerde spelers. Tijdens de warming up viel centrale verdediger Floris Blom ook nog uit. Hij werd uitstekend vervangen door good old Lennart van Dijk.

Na enige minuten aftasten, verspeelde De Bilt de bal onnodig op het middenveld, waar Nivo Sparta handig van profiteerde en hun spits stond ineens voor keeper Menno Vink. De spits schoot heel degelijk in, hetgeen knap is, want Menno is heel moeilijk te passeren. Zo stond het in de zesde minuut ineens 0-1. Daarna ging De Bilt op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde tot de 34e minuut alvorens de 1-1 op het scorebord verscheen. Een prachtige actie van Oualid Imoussaten gevolgd door een prima pass op Robin Notenboom. Robin zorgde vervolgens heel slim voor een mooie assist op Sander van den Berg, die de bal perfect afrondde.

Na rust waren nog niet eens alle toeschouwers uit de kantine, toen Murat Soner een vrije trap het zestienmetergebied van de Zaltbommelaars in joeg. En Lennart wist daar als meekomende centrale verdediger wel raad mee: 2-1. Tien minuten later weer een mooie snelle aanval van De Bilt met een scherpe diepe bal. Robin wilde de bal over de keeper koppen, maar de keeper liep hem omver, met een penalty als resultaat. Aanvoerder Sam Eerdmans ontfermde zich hierover en schoot onberispelijk binnen en zo werd het met nog ruim een half uur te spelen 3-1.
Natuurlijk stroopten de mannen van Nivo Sparta de mouwen op om de aansluitingstreffer te forceren en er waren wel enkele scoringskansjes, maar echt gevaarlijk is het voor het doel van Menno niet geworden. De score had zelfs nog wat hoger op kunnen lopen als Pier Veldman en Sander het vizier wat scherper hadden staan, maar om diverse redenen was eigenlijk de eindstand 3-1 na een ruststand van 1-1 het beste wat we ons hadden kunnen wensen. FC De Bilt neemt nu de verdienstelijke vijfde plaats in. Volgende week uit tegen GRC en op 20 november komt Roda’46 op bezoek.