Afbeelding
-

Onnodig verlies FC De Bilt

14 maart 2022 om 08:54 Voetbal

Op zaterdag 12 maart kwam het laaggeplaatste, maar stugge Woudenberg op bezoek op het mooie sportpark van FC De Bilt. Het was voor beide ploegen belangrijk om een resultaat te behalen. FC De Bilt kon zich hierdoor weer richting de subtop spelen en Woudenberg hoopte wat afstand te kunnen nemen van de onderste drie. De wedstrijdsponsor was Administratiekantoor Ton Elders en alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende pot voetbal.

FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd en met verzorgd spel wist het Woudenberg in de verdediging te drukken. In de derde minuut schoot Jelle Vliek de bal op de lat en daarna was het diverse keren voor de Biltenaren mogelijk om de score te openen. Het duurde echter tot de 21e minuut alvorens Steven van den Berg goed mee naar voren ging en een prima assist afleverde bij Pier Veldman die vervolgens keurig afrondde: 1-0. Daarna was het wachten op de verdubbeling van de cijfers, maar na matig uitverdedigen aan Biltse zijde kreeg Woudenberg de kans om de bal voor te zetten en knalde een aanvaller de bal bij de tweede paal hoog in de touwen: 1-1, dat was tevens de ruststand, terwijl een neutrale toeschouwer een ruststand van 3-1 meer conform het spelbeeld had gevonden.

Na de thee kon het dus nog alle kanten op en het publiek maakte zich op voor een mooi vervolg op de eerste helft. Wederom niet goed uitverdedigen en Woudenberg kon op het Biltse doel schieten. Het was een prachtige volley over de keeper in de verre hoek: 1-2. Daarna deed De Bilt er uiteraard alles aan om op gelijke hoogte te komen en dan erop en erover, zoals in de ochtend het tweede elftal na een 0-1 doorklapte naar 4-1. Maar alle aanvallen en schoten op doel ten spijt, een echt moeilijke bal heeft de Woudenbergse keeper niet hoeven verwerken. Tsja, en dan verstrijkt de tijd, het werd rommelig, Woudenberg deed er alles aan om het tempo eruit te halen, De Bilt kon het niet meer keren, de scheidsrechter deed het prima en trok netjes 10 minuten bij……..…… nee, we kunnen niemand anders de schuld geven, alleen onszelf. Evalueren en de rug rechten: volgende week een nieuwe kans.