Afbeelding
Henk Willemsen

Weer net niet voor FC De Bilt

28 maart 2022 om 10:41 Voetbal

Na de midweekse inhaalwedstrijd tegen Sliedrecht kwam op 26 maart GRC ’14 uit Giessen (NB) op bezoek. Vooral de tweede helft van wedstrijd tegen Sliedrecht gaf vertrouwen in een goed resultaat tegen de Brabanders. Het was voor FC De Bilt belangrijk om via een goed resultaat een degelijke middenmootpositie in te nemen. Voor GRC was een goed resultaat van belang om uit de degradatiezone te komen. Kortom wederom een boeiend duel met als wedstrijdsponsor JH Totaal Schilderwerken.

Door Martin van Veelen

Na een minuut stilte voor het overlijden van erevoorzitter Coen de Groot, startte de wedstrijd met aan Biltse zijde een grote hoeveelheid invallers, omdat de blessurebank weer behoorlijk vol is. Het zit na de corona-winterstop nog niet mee, de ploeg die in de eerste periode de koplopers op de voet volgde, komt door allerlei omstandigheden niet meer aan punten. In de eerste helft was de gehavende ploeg duidelijk sterker dan GRC en het kreeg voldoende kansen om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen. Er waren best mooie aanvallen die meer hadden verdiend. Youness en Pier kwamen goed door, maar de eindpass kwam niet bij Sander. Heel verdienstelijk was de aanval over links waar invaller linksback mooi in de diepte werd aangespeeld, Maxwell trok de bal goed voor en Niels, een andere invaller kon de bal net niet genoeg raken om de score te openen. Ook dat nog, steun en toeverlaat in de verdediging, Steven alias Per, raakte geblesseerd en moest het veld verlaten. Gelukkig kon de trainer beschikken over good old Joey Koetsier, die zoals we hem al vele jaren kennen eveneens een betrouwbare centrumverdediger is. Voor rust nam Youness een vrije trap en jawel daar was de meegekomen Joey die prima voor zijn man kwam en de bal in het doel kopte 1-0.

Na rust zou je verwachten dat de goal van Joey voldoende vertrouwen gaf om flink door te pakken, maar binnen een minuut een diepe bal op de Brabantse rechtsbuiten die de bal hard en laag in de verre hoek knalde 1-1. Dat was een nare domper voor De Bilt en een flinke opsteker voor GRC. Het werd dus onnodig spannend. Gaande de tweede helft werd De Bilt wel sterker, had het meer balbezit en had het best aardig wat kansen. GRC was in de omschakeling ook regelmatig gevaarlijk, dus de wedstrijd kon alle kanten op. En als je voorin niet scherp genoeg bent en de keeper de kans geeft om te groeien in de wedstrijd, dan……. Jawel hoor in de 82e minuut was daar de uitval van GRC die wel effectief was 1-2. Daarna gingen de Biltse mannen nog wel voor de gelijkmaker, maar echt vol gas heb ik gemist. De Bilt kreeg in de laatste tien minuten nog diverse vrije trappen net buiten de zestienmeter, maar die werden erg onzorgvuldig genomen. De komende week goed herstellen, pittig trainen en betere afspraken maken hoe die eindpass echt gevaarlijk kan worden; komt goed!