Afbeelding
-

Spectaculaire wedstrijd bij FC De Bilt

11 april 2022 om 10:18 Voetbal

Op zaterdag 9 april kwam Montfoort SV’19 bij FC De Bilt op bezoek. Een wedstrijd die voor FC De Bilt heel belangrijk was om een goed resultaat te halen. Het ging zo goed voor de winterstop. We zaten vlak achter de koplopers en koploper Zuidvogels kwam in de laatste wedstrijd van 2021 tegen ons in de blessuretijd op 2-2. Alle vertrouwen om na de lange corona-winterstop te strijden voor de top. Maar wat viel het tegen zeg in de tweede periode. Sommige wedstrijden verloren we terecht, maar er waren ook wedstrijden bij waar we zeker meer hadden kunnen halen. Iedere wedstrijd begint gelukkig weer met 0-0 op het bord. Leuk om te vermelden dat de Utrechtse Voetbalschool deze wedstrijd heeft gesponsord.

Door Martin van Veelen

FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd, het was duidelijk te merken dat de spelers het niveau van voor de winterstop weer wilden behalen. Twee mooie kansen leverden helaas nog niet een Biltse score op. En dan uit het niets in de 20e minuut speelde een Biltse verdediger de bal onhandig voor de voeten van de spits uit Montfoort, dankjewel: 0-1. De Biltse mannen lieten zich hierdoor gelukkig niet uit het veld slaan en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Na ruim een half uur spelen dolde Youness zijn bewaker, zodanig dat hij in het strafschopgebied werd neergelegd. De terechte penalty werd onberispelijk afgemaakt door Jesse: 1-1. Voor rust scoorde Pier een wereldgoal, met links tegen de wind in, prachtig in een kruising: 2-1.

Na rust leek het er lang op dat FC De Bilt de drie punten in huis zou houden. De aanvallen van de Biltse ploeg waren gevaarlijk en het was wachten op de 3-1. Maar, zoals dat wel vaker gebeurt, scoorde Montfoort de 2-2, onnodig, beetje geluk, maar goed zo’n goal telt ook. Met deze stand gingen we de blessuretijd in. FC De Bilt kreeg in de blessuretijd vijf corners en het werd steeds gevaarlijker voor het Montfoortse doel. Valt de winnende? Ja, Steven knalde de bal keihard in, prachtig, een ontlading bij spelers, staf, supporters: eindelijk een keer gerechtigheid! Daarna nog een minuut te spelen, na enige onhandigheid van De Bilt en gefrommel van Montfoort, belandde de bal op de paal en vanuit de rebound schoot Montfoort in de allerlaatste seconde alsnog de gelijkmaker binnen. De grensrechter vlagde, omdat de speler die scoorde echt buitenspel stond. De scheidsrechter nam niet eens de moeite om hierover na te denken, floot gelijk af, liet niet meer aftrappen: wel goedgekeurd of toch afgekeurd? Erg onduidelijk, maar helaas bleek de eindstand 3-3. Het was in ieder geval spectaculair en ik vind dat de spelers de draad van voor de winterstop weer hebben opgepakt!

Het tweede vergeet ik dit jaar vaak te vermelden, excuses. Deze mannen begonnen zeer matig en stonden lange tijd onderaan, maar in tegenstelling tot het eerste, hebben zij na de winterstop veel punten gepakt en staan inmiddels op de zesde plaats na een keurige 2-2 uit tegen Argon. Ook heel mooi was de overwinning vorige week tegen De Merino’s 2-1, vooral omdat de spelers uit eerbetoon i.v.m. het overlijden van de opa van Raoul met rouwbanden speelden. Het deed Raoul en zijn familie goed dat het team op deze wijze meeleefde: opa kwam bijna altijd kijken als zijn kleinzoons speelden!