Afbeelding
Irene Beach

Europees Kampioenschap beachvolleybal vrouwen onder 22 jaar

30 mei 2022 om 09:20 Volleybal

Irene Beach is van 9 tot en met 11 juni het decor van het Europees Kampioenschap beachvolleybal onder 22 jaar voor vrouwen. Een nieuw hoogtepunt voor de snel groeiende beachvolleybalvereniging uit Bilthoven. Nadat er de afgelopen zomers regelmatig toernooien van de Nederlandse eredivisie beachvolleybal in Bilthoven georganiseerd werden vindt er deze zomer voor het eerst een internationaal toernooi plaats op het Sportpark aan de Tweelingen. “Hier spelen straks de Olympiërs van de toekomst” vertelt penningmeester Tjeerd Smit. Aan het EK nemen de beste 32 Europese duo’s onder 22 jaar deel, waaronder 3 Nederlandse teams. “Er doet zelfs één Irene Beach speelster mee aan het EK” vertelt Smit verder. “Nadine Everaert is een product van onze club, daar zijn we maar wat trots op”.

Om het evenement mogelijk te maken wordt nauw samengewerkt met korfbalclub NOVA dat haar faciliteiten beschikbaar stelt voor catering en verblijf van officials. “Het is dan wel geen groot publieksevenement” vertelt Smit verder, “maar we moeten de spelers en officials natuurlijk wel netjes ontvangen.”

Europees Kampioenschap beachvolleybal onder 22 jaar

Vanaf maandag 6 juni wordt het Irene Beach terrein ingericht voor het spelen van de internationale wedstrijden, waarna op woensdag testwedstrijden gespeeld worden. Vanaf donderdag 9 juni in de ochtend start dan het Europees Kampioenschap. De wedstrijden van de Nederlandse teams zullen zoveel mogelijk in de avonduren gepland worden zodat zoveel mogelijk liefhebbers de wedstrijden kunnen zien. Toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie