Afbeelding
Duurzaam De Bilt

Gezelligheid als vanouds op een nieuwe plek

3 september 2021 om 12:39 Zakelijk

De Bilt De Biltse streekmarkt is een initiatief van stichting Biltsheerlijk, in goede samenwerking met voedselproducenten, duurzame ondernemers en enthousiaste inwoners uit De Bilt. “Biltsheerlijk wil de beschikbaarheid vergroten van gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. Een markt voor lokale duurzame voedselproducten is daarvoor natuurlijk een prachtig middel.” Aldus Maaike Noorlander, stichting Biltsheerlijk. 

De markt groeide in de loop van de jaren uit tot een seizoen markt waar voedsel centraal staat, maar ook plek is ontstaan voor duurzame non-food producten met een transparant en goed verhaal. “Ik merk elke keer weer hoe fijn het is om samen een mooie markt neer te zetten met mensen die vol passie hun producten zelf maken en daardoor het verhaal erachter als geen ander kennen. De gezamenlijkheid, het versterken van elkaar en de fijne sfeer typeren deze markt.” Aldus Margo Bogaard, BonBon Margo & vrijwilliger in het markt organisatieteam.

Na een jaar corona, waarin we niets konden organiseren, is het marktteam deze zomer weer bij elkaar gekomen om de volgende markt te plannen. Tijdens de Week van de Duurzaamheid op vrijdag 15 oktober is van 15.00 tot 19.00 uur de volgende Biltse streekmarkt. De markt zal voor het eerst plaatsvinden bij kinderboerderij De Schaapskooi aan de Melkweg in Bilthoven. Dat is achter het Lichtruim.

Verder is alles weer als vanouds met veel gezelligheid, muziek, vermaak voor de kinderen en heel veel moois en lekkers van Biltse bodem. Ook GroenLinks reikt dit jaar opnieuw op de Biltse streekmarkt het Groene Lintje uit aan een persoon of organisatie die zich inspant voor een sociaal en/of duurzaam De Bilt. Vorig jaar was Anke Hazeleger van Plog it up De Bilt de winnaar, met haar inzet voor een schoon De Bilt.

Aanmelden

Er zijn nog kramen beschikbaar. Biltse voedselproducenten en duurzame ondernemers kunnen zich weer aanmelden voor een marktkraam op de website: www.biltsestreekmarkt.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie