Op maandag 21 maart start de 12-delige praktijkcursus Zen & Meditatie in Centrum De Linde te Bilthoven
Op maandag 21 maart start de 12-delige praktijkcursus Zen & Meditatie in Centrum De Linde te Bilthoven Rene Versteeghen

Start praktijkcursus Zen & Meditatie

24 februari 2022 om 15:23 Zakelijk

BILTHOVEN - Vanaf maandag 21 maart is het weer mogelijk om deel te nemen aan de praktijkcursus Zen & Meditatie in Centrum de Linde te Bilthoven. De cursus bestaat uit 12 lessen waarin de basisinzichten van Zen meditatie worden behandeld aan de hand van de Oosterse Zen filosofie en de Westerse wetenschap van de positieve psychologie. De cursus is bestemd voor een ieder die op zoek is naar balans en een kwalitatief en betekenisvol leven. De lessen worden aangeboden door Zenleraar Wouter Shinju Limmen.

“Meditatie is niet moeilijk om te leren” vertelt Limmen. “Tijdens de cursus krijgen de cursisten praktische handvatten aangereikt hoe ze ademhalingstechnieken kunnen toepassen om innerlijk te ontspannen. Ook wordt men getraind hoe om te gaan met nare gedachtes en gevoelens zonder je daar in te verliezen. De mindfulness techniek komt ook aan bod, daarbij wordt geleerd in het hier en nu te zijn wat kan helpen om beter om te gaan met stres of bewuster in het leven te staan. Cursisten leren door de groeiende kennis van de Zen filosofie en het praktisch toepassen van meditatie om op een spontane manier te kunnen leven en werken”.

DE LESSEN
De lessen zijn interactief en in elke les komt een thema aan bod. Na de inleiding volgen een zit- en een loopmeditatie. Aansluitend wordt elke les afgesloten met een Japans theeritueel. Wekelijks ontvangen de cursisten ondersteunende theorie en er wordt gebruik gemaakt van e-learning. De kosten voor de cursus staan vermeld op de website.

OVER WOUTER SHINJU LIMMEN
Wouter Shinju Limmen geeft al jaren les in de Zen filosofie en hoe dit praktisch toegepast kan worden op zowel werk- als privésituaties. Jarenlang was Wouter werkzaam in het bedrijfsleven en hij heeft de Zen filosofie in zijn beroepsleven als manager en adviseur in de praktijk gebracht. Hij wil het Zen gedachtengoed toepasbaar maken voor een groter publiek.

AANMELDEN
Direct aanmelden of eerst vrijblijvend een proefles volgen is beiden mogelijk. Kijk op www.zenmeditatie.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie