Cursisten in actie.
Cursisten in actie. Karin Verdel

Leer je eigen sieraad maken

16 augustus 2022 om 12:38 Zakelijk

BILTHOVEN Vanaf september begint Karin Verdel van Smederij Somers in Bilthoven met nieuwe cursussen goudsmeden. In kleine groepjes van vier of vijf personen leert u uw eigen sieraden maken uit diverse soorten (edel)metalen. 

Al 33 jaar is Verdel goudsmit en heeft ze samen met haar man Philip Somers Smederij Somers aan de Staalweg 80 in Bilthoven. Sinds november draagt ze haar kennis en ervaring over en is ze begonnen met haar cursussen. Ze geniet er duidelijk van. “Het is zo leuk om iedereen bezig te zien. Als je de foto’s op mijn instagram ziet, dan zie je dat het plezier eraf spat,” vertelt ze enthousiast.

De cursus
De cursus wordt gegeven op maandag of donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. Vanwege de kleine groepen kunt u elk moment van het jaar instromen. “We beginnen met drie vaste opdrachten,” legt Verdel uit, “zo leren de cursisten de basistechnieken, zoals zagen en solderen, voorkennis is dus helemaal niet noodzakelijk. Iedereen kan meedoen. De tweede opdracht is bijvoorbeeld een zilveren ring.” Na die drie opdrachten gaat u aan de slag met een vrije opdracht, bijvoorbeeld uw eigen sieraad. Verdel: “In samenspraak kijken we dan wordt er mogelijk is. De deelnemers kunnen bijvoorbeeld een heel nieuw sieraad maken of een oud sieraad veranderen.”

Aanmelden
De cursus bestaat in totaal uit 10 lessen. Bij de prijs van €350,00 is gebruik van gereedschappen en niet edelmetalen inbegrepen. Ook het zilver voor de tweede opdracht is inbegrepen. Aanmelden kan via Karin Verdel op 06-12308161.

Wilt u eerst zien wat er zoal mogelijk is, neem dan een kijkje op instagram: goudsmeden_cursus_bij_karin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie