Erik van Es van Taste & Tools
Erik van Es van Taste & Tools (c)

De lekkerste smaken van Taste & Tools

22 maart 2023 om 04:05 Zakelijk

ZEIST Paaseitjes van Visser Chocolade, paasbonbons in een feestelijke cadeauverpakking, een net iets kruidigere koffie en natuurlijk de paasthee. ,,Een beetje zoetig, de lente zit erin.’’ Wat Erik van Es betreft kan het voorjaar komen. Zijn speciaalzaak Taste & Tools is er klaar voor. Hoe lekker wil je het hebben?

Taste & Tools is inmiddels al meer dan twintig jaar een begrip op het gebied van koffie, thee en toebehoren. Begonnen op Belcour is de lekkerste winkel van Zeist nu al vijf jaar gevestigd op de Slotlaan 124, vlakbij de kruising met de Hogeweg. Een verbetering; Taste & Tools heeft nu ook een thee- en espressobar. Ideaal als je eens een andere koffie of thee wil uitproberen, maar het is ook gewoon een gezellige pauzeplek tijdens het winkelen.

VERSGEBRANDE KOFFIE

Als je binnenstapt ruik je meteen de versgebrande koffie. Naast het vaste assortiment zijn er altijd bijzondere koffievariëteiten. ,,Op dit moment bieden we de Maragogype aan, een heel aromatische olifantenboon,’’ vertelt Van Es. ,,Veel klanten kiezen direct trade bonen, koffie die direct van de boer naar de winkel gaat zoals de Sao Luiz uit Brazilië.’’

BARISTA TOOLS

Taste & Tools is geautoriseerd dealer van Jura, een Zwitserse producent van koffiemachines, en heeft een ruime sortering accessoires en onderdelen van dit topmerk in huis. De betere baristatools voor thuis staan in de schappen, net als een breed assortiment koffiekopjes. Bijvoorbeeld de kleurrijke kopjes van Walküre Alta die duurzaam, kleurvast en vaatwasmachinebestendig zijn.

200 SOORTEN THEE

De theeliefhebber kan zijn hart ophalen. In de gezellige zaak heb je de keuze uit rond de tweehonderd soorten thee. Van zwarte, groene en gearomatiseerde thee tot melanges voor speciale gelegenheden, kruidenthee, chai en theebloemen.
Theetoebehoren van topmerken als Lomonosov, Bodrum en Bredemeijer vind je hier ook volop. Net als Tokyo Design, een merk dat verder alleen verkrijgbaar is bij de Bijenkorf. Het is teveel om op te sommen.

HANDGEMAAKT AARDEWERK

,,In samenwerking met Anna’s Potterie, hebben wij tijdelijk een leuk assortiment aan kommen, schalen en bekers in de verkoop. Alles handgemaakt en heel mooi geglazuurd. Al deze unieke items zijn vaatwasbestendig. Bekijk onze etalage voor dit leuke assortiment. En bedenk op=op.’’

WERELDTOP

,,Het leukste vind ik het als mensen gewoon komen kijken in de winkel. Wij zijn aangesloten bij De Lokalist en hebben een webshop. Je kunt je aankopen laten thuisbezorgen, maar in de winkel staan veel meer producten dan je online vindt,’’ zegt de trotse eigenaar van de allround delicatessenwinkel. Hij wijst op de bonbon- en chocoladevitrines. ,,Visser Chocolade is onze bonbonleverancier. De wereldtop.’’

Taste & Tools aan de Slotlaan 124 in Zeist, is geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur en elke laatste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur.

www.tasteandtools.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie