Eigenaren Mariska (links) en Kees van der Woerd voor Bakkerij van Barneveld aan de Bergweg in Zeist.
Eigenaren Mariska (links) en Kees van der Woerd voor Bakkerij van Barneveld aan de Bergweg in Zeist. Stan Bos

Bakkerij Van Barneveld verder met nieuwe eigenaren

22 maart 2023 om 15:13 Zakelijk

ZEIST / DOORN Kees en Mariska van der Woerd zijn de nieuwe eigenaren van Bakkerij Van Barneveld aan de Bergweg. In de zomer volgt een verbouwing en naamswijziging van de enige warme bakker in het centrum van Zeist die zelf zijn brood bakt. De bakkerij is helemaal klaar voor de Pasen.

Het was een geluk bij een groot ongeluk. Op 26 september 2022 brandde Echte Bakker Van der Woerd in Doorn helemaal af. Omdat de zoon van de eigenaren Kees en Mariska van der Woerd bij Bakkerij Van Barneveld in Zeist werkte, kwam het echtpaar in contact met de eigenaren met de vraag of ze capaciteit hadden om brood te bakken. Die bleek er te zijn, maar bij Van Barneveld beschikten ze niet over voldoende personeel. ,,Ik heb wel mensen voor jullie”, counterde Kees van der Woerd.

PRODUCTIELOCATIE 

In het laatste deel van vorig jaar bleek dat de familie Van de Heuvel Bakkerij Van Barneveld wilde verkopen, terwijl Bakkerij Van der Woerd juist een productielocatie zocht. Zo ging het balletje rollen. Op 16 februari namen Kees en Mariska de bakkerij over, een paar dagen later draaiden ze hun eerste volledige week. De zaak in Zeist - na Maarn, Doorn en Eck en Wiel de vierde vestiging van het echtpaar - wordt meteen het moederbedrijf. In Zeist hebben ze namelijk de winkel en bakkerij ineen.

VERBOUWING

Aan de Bergweg is de bakkerij de enige warme bakker in het centrum van Zeist die zelf zijn brood bakt. Komende zomer volgt er een grote verbouwing. ,,Er komen nieuwe ovens en wanden. Ook het plafond en de vloer worden vervangen”, vertelt Kees. ,,Alles wordt duurzaam. De drie ovens die we straks hebben staan, verbruiken minder gas dan de twee die we nu hebben. Ook ons elektraverbruik gaat naar beneden.”

NAAMSWIJZIGING

Als de verbouwing achter de rug is, volgt er ook een naamswijziging. Bakkerij Van Barneveld wordt omgedoopt in Echte Bakker Van der Woerd. De warme bakker gaat zich dan onder meer specialiseren in het bakken van desembrood dat wordt samengesteld uit pure grondstoffen.


SKITAART

,,Van onze vestiging in Doorn nemen we de skitaart mee. Die bestaat uit een vlaaibodem met kersenvulling, slagroom en hazelnootschuim. Van de vorige eigenaren hebben we het speculaasrecept overgenomen waarmee ze eerste zijn geworden in Nederland.”


ONTBIJTASSORTIMENT 

Ook met de Pasen pakt de bakkerij uit, onder meer met een ontbijtassortiment dat bestaat uit broodjes, paaskipjes en lentestollen. Daarnaast is er lekkers voor bij de koffie zoals paasgebak en taartjes.

Zin om bij de bakkerij te komen werken? Kijk voor meer informatie op www.bakkerijvanderwoerd.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie