De Bilthovense Celester staat in de halve finale van K2 zoekt K3.
De Bilthovense Celester staat in de halve finale van K2 zoekt K3. SBS6

Komt Celester in K3?

23 november 2021 om 11:43 Podiumkunsten

Bilthovense schopt het ver 

BILTHOVEN Al weken is het televisieprogramma ‘K2 zoekt K3’ volop in gang met de grote vraag: wie gaat Klaasje vervangen? Het zou zomaar Celester de Nijs (21) uit Bilthoven kunnen zijn. Om bij K3 te horen is altijd haar droom geweest en nu is de finale haast in zicht. Van te voren heeft zij geen doelen opgesteld, maar de halve finale bereiken vind ze tof. “Dat is het moment wanneer je met Hanne en Marthe mag optreden en kun zien hoe je erbij past.”

Door Kay van den Ende

Haar droom begon net zoals bij vele andere Nederlandse en Vlaamse meisjes: naar een concert van K3 en niks anders willen dan daarbij horen. “Als mijn moeder aan mij vroeg wat ik later wilde worden was het altijd een achtergronddanseres van K3. Dat ik ook bij hen kon horen besefte ik pas toen Josje bij K3 kwam,” vertelt Celester. Dansen doet ze als sinds haar derde, maar het zingen kwam pas later. “Voor de leuk begon ik ernaast ook te zingen, maar voordat ik aan dit avontuur begon heb ik nooit zanglessen gehad.”

GEEN TWIJFEL Een heel gaaf avontuur noemt ze het. Toen ze hoorde van de audities voor K2 zoekt K3 twijfelde ze geen moment en meldde ze zich aan. “Ik heb aan het begin tegen niemand gezegd en mijn auditiefilmpjes opgestuurd. Mijn familie en vrienden waren heel erg enthousiast toen ik bekend maakte dat ik op auditie mocht komen.” Toen ze verder kwam in de wedstrijd besloot ze zanglessen te nemen en te gaan hardlopen ter voorbereiding. Met haar danservaring had ze al een flinke voorsprong, maar haar weinige zangervaring maakte het wel spannend. Toch bleef ze zelfverzekerd. “Ik dacht: ik doe er ook toe en als ik iets echt wil, dan moet ik daar naar toe werken.”

Tot nu toe lijkt alles goed te gaan voor Celester. Naar haar eigen zeggen is ze een stuk gegroeid in haar dans en zang, maar ook is ze een stuk volwassener geworden. “Je leert zo ontzettend veel tijdens alle shows, repetities en bij de bootcamp. Je leert alles over optreden met goede begeleiding. Er zitten natuurlijk ook heftige dingen aan het hele avontuur. Slapen in hotels, je eigen emoties en die van de medekandidaten en je familie amper zien. Toch zit ik wel heel erg in de K3-flow waardoor ik met veel plezier blijf doorgaan.” 

AMPER THUIS Zelf is ze nu door de wedstrijd amper in Bilthoven. Ze houdt goed contact met haar familie en vindt het extra leuk om thuis te komen wanneer ze kan. “Ik weet gewoon dat thuis alles goed zit. Daar is alles schoon en chill”, aldus Celester. In België wordt ze inmiddels vaak herkend en willen mensen op de foto met haar. “Dat is grappig. In mijn eigen buurt ben ik zo weinig dat ik nog niet heb gemerkt dat mensen mij herkennen.”

SPANNENDE FINALE Vrijdag om 20.30 uur staat Celester in de halve finale van K2 zoekt K3 op SBS6. Als ze doorgaat, staat ze zaterdag in de live finale (om 19.55 uur op SBS6), waarin bekend wordt wie K3 compleet zal maken. Celester zal uiteraard haar best doen, maar de concurrentie onderling is niet iets waar zij aandacht aan besteed. “Als je te veel druk op jezelf legt dan kan je daar ook ten onder aan gaan. Het moet leuk blijven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie