Afbeelding
Schaakvereniging De Biltse Combinatie

Montessori overtuigende winnaar in schoolschaaktoernooi

19 november 2021 om 11:15 Overig

Op woensdag 10 november deden zes scholen in twaalf teams mee aan het kampioenschap schaken voor basisscholen in de gemeente De Bilt, kortom het schoolschaaktoernooi. Van 13:00 – 17:00 uur werd in het H.F. Witte Centrum op de borden een stevige strijd geleverd tussen de twaalf teams die elk uit vijf kinderen bestonden. Het jaarlijkse toernooi wordt gesteund door het Fonds Sportbevordering De Bilt.

Titelverdediger was de Julianaschool: zij waren twee jaar geleden kampioen geworden. Maar eerst werd van Wereldwijs1 en daarna ook van Montessori1 verloren. Uiteindelijk kwamen zij een bordpuntje te kort om op het podium te staan.

‘Eeuwige tweede’ Wereldwijs kreeg deze editie zelfs dat niet voor elkaar: met enkele bordpunten meer eindige Motessori2 op de tweede plaats. De derde plaats was derhalve voor Wereldwijs.

Montessori1 en -2 en Wereldwijs mochten een taart in ontvangst nemen. Montessori1 kreeg daarnaast de wisselbeker en de vijf spelers mogen vijf maanden lang gratis bij schaakvereniging DBC komen meespelen.

Voor alle deelnemende kinderen én de organisatie, schaakvereniging De Biltse Combinatie, was deze middag weer een geslaagd schaakfeest!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie