Jacqueline Teunissen (l) met haar dochter Merel.
Jacqueline Teunissen (l) met haar dochter Merel. Eigen foto

‘t Mereltje bestaat 25 jaar

24 november 2021 om 09:28 Achtergrond

‘Ik zag een gat in de markt’

BILTHOVEN Ooit begon Jacqueline Teunissen vanuit huis met de opvang van kinderen. Niet veel later opende zij de deuren van haar eerste officiële kinderdagverblijf ’t Mereltje en inmiddels zijn er 25 jaar verstreken. Er is veel veranderd, maar de kenmerkende huiselijke sfeer is gebleven. 

Door Astrid van Walsem

Jacqueline Teunissen trouwde op jonge leeftijd en kreeg twee kinderen. Zij verruilde het Utrechtse stadsleven voor het groene dorpsleven in Bilthoven. Het huwelijk hield echter geen stand en Jacqueline stond er opeens met twee jonge kinderen alleen voor. Dit wakkerde de ondernemersgeest in haar aan. “Ik stond voor een uitdaging met twee jonge kinderen om financieel mijn eigen boontjes te doppen,” vertelt Jacqueline. “Ik zag in die tijd de vraag naar kinderopvang explosief stijgen en ik zag een gat in de markt. Vanuit huis ben ik kinderen gaan opvangen en dit kon ik goed combineren met de zorg voor mijn eigen kinderen. Al snel breidde ik uit in de achtertuin door een aanbouw en nam ik meisjes in dienst. Fysiek verder groeien ging op een gegeven moment niet meer en ik ben wethouder mevrouw Slok nog steeds dankbaar dat zij mij een stukje grond bij de Planetenbaan gunde. Op deze plek vestigde ik het kinderdagverblijf ’t Mereltje, vernoemd naar mijn dochter Merel, dat nu 25 jaar bestaat. Vanaf dat moment zijn wij echt gaan vliegen. Binnen vier jaar tijd had ik vier kinderdagverblijven opgericht. Dat was echt ongelooflijk.”

GROOTS DROMEN Jacqueline haar motto is: Groots dromen, klein leven. Met haar dochter Merel aan haar zijde begon Jacqueline te dromen van een nieuw pand voor ’t Mereltje, waar meer ruimte was voor het realiseren voor mooie projecten, want ’t Mereltje was niet langer alleen een kinderdagverblijf, maar is uitgegroeid tot een kinderopvang waar kinderen ook na schooltijd terecht kunnen. Vanaf maart 2020 heeft ’t Mereltje zich genesteld op de Julianalaan, naast de Julianaschool, een prachtige plek. Als Jacqueline gevraagd wordt naar de kracht van ’t Mereltje, antwoordt zij: “Het geringe verloop dat wij hebben onder onze medewerkers. Dat geeft echt aan hoe fijn de sfeer is en de werkwijze. Het mooiste voorbeeld hiervan is onze vestigingsmanager Jessica de Graaf. Zij kwam 25 jaar geleden als jong meisje binnen en is nu al vele jaren vestigingsmanager.”

Zaterdag 7 november vierden alle medewerkers, ouders en kinderen samen met Jacqueline en Merel in de oranjerie Soestdijk koninklijk feest. Een feest waarbij het dak er af ging. Mooie woorden werden gesproken, er waren spetterende optredens en jong en oud liepen door elkaar heen. Jacqueline: “Het was echt een topavond waar ik heel veel liefde heb gevoeld. Het was echt een feest voor alle doelgroepen.”

GEBORGEN EN HUISELIJK Voor de komende jaren staan er geen veranderingen op stapel voor ‘t Mereltje. Jacqueline: “Ik hoop dat wij nog vele jaren door kunnen blijven gaan met dit zeer bekwame en toegewijde team om de opvang te kunnen blijven bieden aan kinderen in geborgen en huiselijke sfeer zoals wij nu doen. Als dat lukt, ben ik gelukkig.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie