'Hoe heurt het nou eigenlijk bij de adel?'

2 april 2019 om 09:25

AMERSFOORT De koninklijke familie komt op Koningsdag naar Amersfoort. Maar hoe heurt het nou eigenlijk bij de adel? Belangstellenden kunnen zondag 14 april terecht in de bibliotheek in het Eemhuis om van alles over adellijke etiquette te leren. Voor de lezing kan iedereen aanschuiven voor thee met allerlei lekkers. En daaraan voorafgaand kunnen bezoekers met Gilde Amersfoort de wandeling maken die de koninklijke familie gaat lopen.

Vanaf 13.15 uur is het mogelijk om met een gids van Gilde Amersfoort een stadswandeling te maken voor een groot deel over de Koninklijke route van 27 april. De gids vertelt tijdens de wandeling over onder andere de historie van de Mariënhof, de Muurhuizen, de legende van het Mariabeeldje, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Amersfoortse Mirakels. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Koppelpoort. Deze wandeling begint om 13.15 uur bij de Mariënhof en eindigt bij het Eemhuis.

Na de wandeling is er een royal arrangement voor de bezoekers. Deze start om 14.30 uur bij espressobar De Draak (in het Eemhuis). Bezoekers kunnen genieten van thee met allerlei lekkers.

ETIQUETTE Om 15.30 uur start in de Keizaal de lezing van kunsthistoricus Tim Smeets. Smeets is conservator bij het Openluchtmuseum en werkt ook voor Museum van Loon. Zijn verhaal begint in de zestiende en zeventiende eeuw. De vroege periode zal hij illustreren met schilderijen en vroege kookboeken. In de achttiende eeuw gaat de Nederlandse elite de Franse keuken sterk navolgen en zo ontstaat er een grote kloof tussen arm en rijk. Het bombastische van de negentiende eeuw krijgt uiteraard veel aandacht. Het verhaal van de lezing eindigt uiteindelijk bij de Oranjes.

w Kijk voor informatie over kaartverkoop op www.bibliotheekeemland.nl.

Ook adverteren in onze bijlage over Koningsdag?

AMERSFOORT BDUmedia brengt in week 17 een speciale bijlage uit die compleet in het teken staat van Koningsdag in Amersfoort. Natuurlijk wordt de special in Amersfoort bezorgd, maar ook in omliggende plaatsen als Baarn, Soest, Nijkerk, Leusden, Woudenberg en Barneveld.

In deze special plaatsen we onder meer achtergrondverhalen, mooie interviews en praktische informatie over de route en het programma. Daarnaast komen de regiogemeenten aan het woord over hoe zij zich gaan presenteren op Koningsdag in Amersfoort.

Voor ondernemers in de regio Amersfoort een uitgelezen kans om te adverteren voor een groot publiek. Een advertentie in deze special plaatsen kan al vanaf 249 euro en er zijn verschillende mogelijkheden om uw campagne online te versterken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op www.bdumedia.nl/koningsdag of bel één van onze adviseurs.

w Lees alles over Koningsdag in het dossier op www.destadamersfoort.nl