Wandelen door de natuur met de NBC
Wandelen door de natuur met de NBC NBC

Nationale Diabetes Challenge weer in Amersfoort

2 april 2019 om 11:10

AMERSFOORT Na de succesvolle editie van vorig jaar, organiseren verschillende Amersfoortse partijen ook dit jaar weer de Nationale Diabetes Challenge in Amersfoort.

De Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De oud-volleyballer, winnaar van een Olympische gouden medaille met het mannenvolleybalteam, wil met dit evenement de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat wandelen veel positieve effecten heeft op mensen met diabetes. Verspreid over het hele land wandelen groepen wekelijks onder begeleiding van fysiotherapeuten, wandeltrainers en buurtsportcoaches. Einddoel van deze trainingen is het landelijke Diabetes Challenge Festival in Den Haag, op 28 september.

In Amersfoort start de Challenge op 29 april. Vanaf dat moment wordt er twintig weken iedere maandagavond gewandeld om de conditie op te bouwen naar het einddoel: een wandeling van 5, 10, 15 of 20 kilometer in september. De ervaringen van de deelnemers van vorig jaar zijn ronduit positief: alle wandelaars voelden zich na afloop fitter, energieker en ervaarden minder gezondheidsklachten.

Belangstellenden kunnen op maandag 15 april om 19.00 uur naar de informatiebijeenkomst komen in het clubhuis van AV Triathlon, aan de Barchman Wuijtierslaan 236 (naast het Bosbad). Belangstellenden kunnen vervolgens vanaf 29 april meewandelen voor 1,00 euro per keer. Aanmelden kan via e-mail buurtsportcoach@sro.nl of telefonisch via 06-17455323.

Sissy Boy vraagt uitstel van betaling aan

AMERSFOORT (ANP) De Nederlandse modeketen Sissy-Boy zit zwaar in de financiƫle problemen. De directie heeft uitstel van betaling aangevraagd. De circa 45 winkels in de Benelux en de webshop blijven vooralsnog open. In Amersfoort is Sissy-Boy gevestigd aan de Sint Jorisstraat 4

Sissy-Boy kreeg eind vorig jaar te maken met tegenvallende verkopen, wat de onderneming ernstig onder druk zette. Vervolgens werd besloten om te zoeken naar een koper die in de keten wilde investeren. Dat leidde tot vergevorderde gesprekken, maar de beoogde koper heeft zich onverwachts teruggetrokken.

Er werken ruim zeshonderd mensen bij Sissy-Boy, voor een groot deel parttimers. De Brand Retail Group (BRG), eigenaar van de keten, onderzoekt nu samen met het management de mogelijkheden van een eventuele doorstart.

Vakbondsbestuurder Martijn den Heijer van CNV spreekt van triest nieuws. Hij benadrukt dat dit al de ,,zoveelste'' keten is die dit jaar op omvallen is komen te staan.
Onlangs gingen speelgoedketen Intertoys, kledingketen CoolCat en budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop al failliet.