Trefpuntjes

2 april 2019 om 08:51

ETTY HILLESUM Op zaterdag 6 april van 10.30 tot 12.30 uur is er in de serie 'Unieke mensen – mensen die ons uitdagen' een bijeenkomst rondom Etty Hillesum, in de pastorie van de Xaveriuskerk. Inleider is dr. Ria van den Brandt, die diverse boeken over haar schreef. Aanmelden via secretariaatscc@gmail.com.

CONCERT Op zondag 14 april, Palmzondag, om 15.30 uur geeft vocaal ensemble Voxtet onder leiding van Lydia Liefting in de Xaveriuskerk het concert 'Het negende uur', met muziek en liederen gecomponeerd door Jan Zelenka en Orlandus Lassus. Aanmelden via secretariaatscc@gmail.com.

PASSIECONCERT Op zondag 14 april om 19.30 uur geeft het Amersfoorts Kamerkoor in de Sint Ansfriduskerk een Passieconcert met als thema 'De weg van het lijden', ofwel Via Crucis van Franz Liszt, een werk voor koor en piano. Dirigent Rienk Bakker zal zelf de pianopartij voor zijn rekening nemen. Naast de Via Crucis zingt het koor een aantal passiemotetten. Kaarten: www.amersfoortskamerkoor.nl.

PASSION 4U Op dinsdag 16 april om 20.30 uur is er in de Sint Ansfriduskerk een uitvoering van Passion 4U. Het lijdensverhaal wordt verteld met woorden van nu en visueel ondersteund met moderne beelden. Aangevuld met de uitvoering van bekende pop- en musicalnummers wordt een eigentijds beeld gepresenteerd van de lijdensweg van Jezus. De toegang is gratis.