4 april 2019

2 april 2019 om 10:54

Amersfoort

[Repaircafé Soesterkwartier
[13:30-15:30 uur, Noordewierweg 131
Kapotte spullen krijgen een tweede leven. Op donderdag 4 april en op donderdag 18 april Bij Bosshardt, Emmaüskerk: alles wat het niet meer doet is welkom. Aan reparaties zijn geen kosten verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

[Taal voor allemaal
[14:30-16.00 uur Eemplein 71
Makkelijk een emailtje schrijven en samen met anderen taal oefenen kan in Bibliotheek het Eemhuis. Meer informatie: info@nanzzcreatief.nl of tel. 06-40927392.

[Theatergroep WZAB met Wuivend Graan
[20:30 Eemplein 71
Groot geleerde Henrik van Woerdekom maakt zich op voor een lezing over het verschijnsel ethiek. Een avond als zovele voor Henrik, ware het niet dat zijn moeder, zijn vrouw, zijn dochter en zelfs zijn vriendin in de zaal zitten. Wat een boeiende lezing had moeten worden, ontaardt al snel in een publieke kijfpartij met familie en bekenden. Reserveren via: www.wzab.nl.

Tot 5 april 2019

Hoogland

[Tentoonstelling Sint Martinuskoor
[9.00-12.00 uur op werkdagen Kerklaan 22
Het Sint Martinuskoor bestaat honderd jaar. Wegens dit jubileum richten ze een tentoonstelling in over de historie van het Sint Martinuskoor nog tot en met 5 april in de Don Boscozaal van de Pastorie van de Sint Martinuskerk. Eventuele toevoegingen voor de expositie zijn welkom.

5 april 2019

Amersfoort

[Mind-Walk Amersfoort
[10:00-11:30 Schothorsterlaan 21
Iedere vrijdagochtend, de start is bij het Groene huis. Deelnemers wandelen met aandacht en doen ontspanningsoefeningen, iedereen kan meedoen voor 6 euro per keer. Info en opgave: inekevanderaalst@gmail.com of tel. 06-18865594.

[Theatergroep WZAB met Wuivend Graan
[19:30 Eemplein 71
Zie informatie 4 april.

[St Johannespassion
[20:00 Hof 1
Na geruime tijd en op verzoek van vele koorleden voert Soli Amersfoort weer een passie van Bach uit: de Johannes Passion. Een vergelijking met de bekendere Mattheus dringt zich altijd op. Smaken blijven verschillen maar de Johannes doet beslist niet onder voor de grotere broer.

[Dansvoorstelling W door Samir Calixto
[20:30 Lieve Vrouwestraat 13 13
Samir Calixto presenteert dansvoorstelling W met vijf imponerende danseressen op moderne bewerkingen van Wagner en geïnspireerd door de filosofie van Nietzsche. 'W is voor mij ontstaan aan de voet van de vulkaan Etna.' De Braziliaanse choreograaf Samir Calixto begon de creatie van zijn nieuwe voorstelling W op Sicilië. Samen met vijf danseressen sprak hij lokale vrouwen over de impact van de vrouwelijke oerkracht van de Etna (ookwel: La Donna) en de rituelen die daar plaatsvinden.

6 april 2019

[Repaircafé Vathorst
[10:30-13:00 Wervershoofstraat 37
Enthousiaste vrijwilligers zijn in St. Pieters en Bloklands Gasthuis locatie Vathorst aanwezig om kapotte apparaten nieuw leven in te blazen. Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden, eventuele onderdelen zijn voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen is ook van harte welkom voor alleen een kopje koffie en een praatje.

[Indo's toen, vluchtelingen nu
[11:00 Weberstraat 2
Bij dé INOG inloopdagdag brengen Wouter Muller en Ruud Hoemakers met beeld, zang en in woord het thema 'Indo's toen, vluchtelingen nu'. De voorstelling is een programma en een muzikaal verhaal waarbij zij graag in discussie gaan met de bezoekers met de vraag: welke lessen hebben we geleerd van het verleden? De toegang bedraagt 5 euro en er is maatschappelijk werk aanwezig voor mogelijke emotionele ondersteuning.

[De wijkende tijd door Teatro Obstinato
[13:30 Zwaaikom 21
Theatergezelschap Teatro Obstinato strijkt wederom neer bij het Kringloopcentrum in Amersfoort nu met een nieuwe voorstelling: de wijkende tijd. Binnen deze voorstelling zal het theatergezelschap met het bekende maskerspel een onderwerp als 'ouder worden' op hun karakteristieke wijze in beeld brengen. Iedereen is welkom, gratis entree.

[Pop-art met performance over de Beatles
[20:00-23:00 Muurhuizen 104
De opening van de expositie Lonely hearts, een pop-(up)-art expositie in Frame.de.galerie. Deze expositie is speciaal samengesteld bij de avondvullende performance, waarin muzikant en Beatles-kenner Peter Vorrink vanalles vertelt én laat horen en toont over The Beatles. Reserveren en informatie: www.frame-de-galerie.nl/evenementen. Lonely hearts is een mix van 2D- en 3D-popart, van verschillende kunstenaars.

[Pubquizstrijd033
[20:00 Eemplein 71
De grote hal van de Bibliotheek het Eemhuis wordt omgetoverd tot de grootste pub van Amersfoort voor de Pubquizstrijd033. De vijf bekendste Pubquizzen van Amersfoort komen samen onder één dak. Onder het genot van een drankje kunnen deelnemers de strijd aangaan. Er zijn verschillende vragenrondes van onder meer Onder de Linde, Fluor, 't Nonnetje, Zandfoort aan de Eem, Café Lobbes en het Eemhuis.

[St. Joris Kamerkoor met 'Dangerous Times'
[20:15 Hof 1
Het St. Joris Kamerkoor geeft in de St. Joriskerk een concert met Engelse koorwerken uit de turbulente periode van de Tudor-dynastie. Entree: 12,50 euro, tot en met 18 jaar gratis. Meer informatie: www.stjoriskamerkoor.nl.

[Theatergroep WZAB met Wuivend Graan
[20:30 Heiligenbergerweg 144
Zie 4 april.

7 april 2019

Hoogland

[Reünie Sint Martinuskoor
[9:30 Kerklaan 22
Het Sint Martinuskoor bestaat honderd 100 jaar en houdt een reünie. Ook voor oud-leden die geen uitnodiging hebben ontvange.: zij kunnen contact opnemen met Anita Koller tel. 033-4805585 of Bea van de Hoef: beahoef@hotmail.com.

[Stijldansen voor (echt)paren
[14:00 Homerusstraat 2
Gratis proefles stijldansen voor (echt)paren bij Dansschool Parmentier. Stap voor stap de basis leren van de quickstep en zien welke acht ballroom- en Latin dansen de eerste cursus bevat. Nieuwe beginnerscursussen starten na de zomer. Aanmelden voor de proefles via: info@dansschoolparmentier.nl.

[Drie Ringen Concert voor ouderen
[15:00~16.15 Doctor Abraham Kuyperlaan 2,
Lionsclub Amersfoort houdt jaarlijks voor ouderen uit Amersfoort het Drie Ringen Concert in de Amersfoortse Bergkerk. Toegang is gratis. Fluente Sono, aangevoerd door dirigent Arpad Schermann, treedt op. In het repertoire van Fluente Sono klinken vaak de vier seizoenen en liefde voor de natuur door. Wie het concert als onze gast wil bijwonen, kan mailen: concert@lionsclubamersfoort.nl.

[Kunstenaarsgesprek (on)zichtbare steden
[15:00 Coninckstraat 58
In Galerie de Ploegh gaat beeldend kunstenaar Frits Nolte in gesprek met drie exposanten op de expositie (On)zichtbare steden. De kunstenaars zijn Ruben van der Scheer, Justyna Pennards-Sycz en Ron Jagers. Het vindt plaats rond hun geëxposeerde werk. Kunstenaars vertellen over materiaal, techniek en over wat hen beweegt. Centraal staat de vraag: wat verbindt hun werk met Onzichtbare Steden, het boek van Italo Calvino?

[Evergreens on the beach
[15:00 Eemlaan 100
Tijdloze liedjes meezingen dankzij Forevergreens samen met Zandfoort aan de Eem. Er is een live band of dj bij, de toegang is gratis. Kinderen kunnen lekker buiten spelen.

[Don Ceder bij Worship Night Kruispunt
[19:30 Terschellingkade 22
Don Ceder spreekt tijdens Worship Night Kruispunt Vathorst. Naast dat er samen gezongen wordt onder leiding van de Kruispunt-band, zal Don Ceder spreken over het thema Aanbidding & Gerechtigheid. Ceder is advocaat en fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam. Toegang is gratis.

10 april 2019

[Fietstocht de watersnoodramp van 1916
[14:00 Stationsplein 41
Over de stormvloed van 1916 is minder bekend dan de watersnoodramp van 1953, terwijl deze ramp grote gevolgen had voor Amersfoort en omgeving. Grote vraag is of zoiets weer zou kunnen gebeuren tijdens de 20 kilometer lange fietstocht. Opgeven voor woensdag 10 april 9.00 uur via: ahontspannu@gmail.com.