Wijkagent Dennis Hogeveen verdwijnt niet alleen van de straat, ook op sociale media zal hij niet meer te zien zijn.
Wijkagent Dennis Hogeveen verdwijnt niet alleen van de straat, ook op sociale media zal hij niet meer te zien zijn. Jeroen van der Veer

Pionier sociale media offline

2 april 2019 om 14:59

Bekende agent verlaat sociale media en de wijk

AMERSFOORT Het zal niet alleen voor Dennis Hogeveen wennen worden: ook veel Amersfoorters gaan het merken. De wijkagent krijgt binnen de politie een nieuwe functie en verdwijnt daardoor van de straat. Jarenlang was de veertigjarige agent een bekend gezicht. In de wijken, maar ook zeker op de online kanalen.


Jeroen van der Veer

,,Ik ga het echt missen", is een van de eerste dingen die de wijkagent van Liendert, Rustenburg, Hogekwartier, Wieken en Vinkenhoef zegt als hij over zijn naderende afscheid spreekt. ,,Het contact met de mensen, het aan de voorkant kunnen komen van problemen en oplossingen zoeken."

AANPAKKEN Negentien jaar was Hogeveen actief in Amersfoort, waarvan de laatste negen jaar als wijkagent in de eerder genoemde wijken. Zijn uniform gaat per 19 april de kast in en als groepschef van een regionaal informatieknooppunt gaat hij beginnen aan een nieuw avontuur. ,,Ik heb daar enorm veel zin in, een nieuwe uitdaging en prikkel, al moet ik eerlijk bekennen dat het ook moeilijk is om het andere los te laten."

Toen Hogeveen in 2010 solliciteerde als wijkagent, was hij blij dat hij ingezet werd in Liendert. De wijk werd door veel inwoners van de stad gezien als 'probleemwijk' en juist daar werd hij door geprikkeld. ,,In alle lijstjes stond Liendert bovenaan en dat merkte ik ook toen ik in de noodhulp zat. Alleen kon ik toen alleen brandjes blussen en moest ik samen met mijn collega's weer door. Als wijkagent kan je de problemen ook echt aanpakken omdat je daar de tijd voor hebt én krijgt."


SOCIALE MEDIA Denk je aan Hogeveen, dan denk je al snel aan sociale media. Hij was in Amersfoort één van de eerste agenten die het hulpmiddel gebruikte en daarvan heeft hij veel profijt gehad. ,,Ik kreeg meer een gezicht, mensen spraken mij makkelijker aan en ik werd vaker getipt. Naast dat ik het leuk vond om te laten zien wat de politie doet op straat, leverde het mij dus ook veel op." Hogeveen verdwijnt straks niet alleen van de straat, ook op sociale media zullen van hem geen berichten meer verschijnen. Zijn opvolger, die nog aangewezen moet worden, gaat zijn taken overnemen. ,,Nu het afscheid bijna daar is, doet het wel wat met mij", bekent Hogeveen. ,,Negen jaar in deze wijken is niet niets. In sommige periodes heb ik mij dag en nacht ingezet en was ik daar vaker te vinden dan thuis. Ik klaag niet, ik deed dat met liefde."


LAATSTE SELFIE De komende dagen gaat Hogeveen gebruiken om zijn contacten te bedanken en afscheid te nemen. Vast en zeker niet zonder laatste selfie op het instagram-account. ,,Ik ben er trots op hoe ik de wijk achter kan laten. Veel bewoners zijn weer trots op het feit dat ze in Liendert wonen. Dat hebben zij zelf gedaan en met elkaar. Ik was er om ze daarbij te helpen en ik vind het mooi dat ik mijn steentje heb bij kunnen dragen. Ja, ik ga Amersfoort echt missen."