Afbeelding
AS Media

Aanhoudingen na poging brandstichting

2 april 2019 om 10:38

AMERSFOORT Oplettende buurtbewoners zagen zondag- op maandagnacht rond 5.00 uur dat drie personen zich verdacht ophielden bij een supermarkt aan het Operaplein. Volgens de politie ging het om een poging tot brandstichting en heeft daarvoor drie aanhoudingen verricht.

Politieagenten werden gewezen op een vrouw die bij het pand stond waar mogelijk zou zijn ingebroken. Er werd ook een benzinelucht geroken. In de winkel werd op de grond een brandversnellende vloeistof aangetroffen. Ook troffen ze daar twee mannen. Dit tweetal samen met de vrouw, die mogelijk op de uitkijk stond, werden overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 32-jarige man uit Doorn een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit Hoofddorp.

Amersfoort 'Erfgoedstad van het Jaar'

AMERSFOORT Amersfoort heeft de publieksprijs 'Erfgoedstad van het Jaar' gewonnen. Wethouder Astrid Janssen nam donderdag de publieksprijs in ontvangst van de BNG Erfgoedprijs.

Amersfoort sleepte bijna 1300 van de ruim 3000 stemmen binnen. De juryprijs, met een bedrag van 25.000 euro, ging naar het Gelderse Rheden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding