Voetbal

18 maart 2019 om 14:07

Nieuwe club voor Aziz Ballouk

EDE De eerder dit seizoen bij tweedeklasser Blauw Geel '55 gestopte Aziz Ballouk (foto) komt in het seizoen 2019/2020 voor derdeklasser VV Veenendaal uit.

Ballouk volgt met deze overstap zijn voormalige teammaatjes Jorino Kleijn en Wout-Jan van de Kleut. ,,De ambitieuze derdeklasser VV Veenendaal zat al een tijdje achter me aan. De gevoerde gesprekken gaven mij de overtuiging dat VV Veenendaal een goede keuze zou zijn", opent de 27-jarige aanvaller.

,,De club heeft aangegeven volgend seizoen vol voor het kampioenschap te willen gaan. En dat is wat ik wil. Iets om voor te strijden. Ik heb drie mooie jaren bij tweedeklasser Blauw Geel gehad. Maar miste daar de echte uitdaging om kampioen te worden, of prijzen te pakken. Ik verwacht met mijn overschrijving naar Veenendaal die ambities waar te kunnen maken", besluit Aziz Ballouk gedecideerd. Eerder kwam Aziz Ballouk uit voor DTS Ede en Fortissimo en zaalvoetbalvereniging ZVV Ede.

Fortissimo haalt oude bekende terug naar Hoekelum

EDE Anass el Hassnaoui, vorig seizoen overgeschreven naar DTS Ede, keert volgend seizoen 2019/2020 terug bij KSV Fortissimo. ,,Ik ben daar wel blij mee. Anass is een welkome aanvulling op onze jonge selectie. Ondanks dat we vanmiddag binnen de lijnen geen winst boekten, buiten de lijnen dus wel", licht Fortissimo trainer Paul Bremer toe. Hij is blij dat zijn talentvolle selectiegroep bijna in zijn geheel intact blijft. ,,Jesper Aben gaat terug naar DTS Ede. Hij gaat daar in een lager elftal spelen. Jesper gaat zicht richten op zijn trainerscarrière (J015-1). Ook Mo Belhaij gaat in een lager elftal bij FC-jeugd voetballen", besluit de Fortissimo-trainer.

'Talent van Ede' vertrekt bij Advendo'57

EDERVEEN Marien van Roekel vertrekt naar Scherpenzeel. Dat maakte de 22-jarige middenvelder bij zijn huidige club Advendo'57 bekend.

Diverse clubs informeerden bij Van Roekel, het afgelopen seizoen nog uitgeroepen tot het talent van Ede. Ook nog David Wagensveld namens Blauw Geel. ,,Ik heb diverse gesprekken gevoerd. Uiteindelijk bleven er drie keuzes over: VRC, Scherpenzeel of bij Advendo blijven.''

,,De keus is op Scherpenzeel gevallen. Het is een uitdaging om twee klassen hoger te spelen. Een mooi niveau. Ik besef ook dat het lastig zal worden een basisplaats te veroveren. Ik ga het proberen. We zien wel hoe het gaat. Jammer is wel dat Rik Kelderman gekozen heeft bij Advendo te blijven. Wel ken ik Jacco van den Brink, die daar speelt, goed. Die komt ook bij Advendo vandaan.''

Marien van Roekel krijgt te maken van trainer Jürgen Schefczyk, die een paar jaar geleden nog een jaar Bennekom trainde. Van Roekel gaat deze week zijn contract tekenen bij de zaterdag eersteklasser.

Advendo zal het komend jaar ook moeten doen zonder Evan van Plaggenhoef, die stopt.