Driepunters voor MHC Ede

18 maart 2019 om 13:06

EDE De Edese hockeyploegen zetten de opmars na de winterstop door. De vrouwen wonnen met 0-6 bij Quick Stick. De mannen met 2-6 bij HCAS (Asten).

,,De tweede winst na de winterstop. Over de eerste helft (1-5) ben ik tevreden. Dat was over de tweede helft veel minder", opende mannencoach Bastiaan Bunnik. Hij zag Lennart Bakker voor een 1-0 voorsprong zorgen. Stijn Draaijer (2) waaronder een strafcorner, Sem Draaijer, Jiddo van de Vlist en weer Stijn Draaijer zorgden voor een 1-5 ruststand in Edes voordeel. ,,In de tweede helft hebben we een groot aantal mogelijkheden gekregen. Die werden te weinig benut. Alleen Pieter Hoekstra wist nog een keer te scoren 2-6. Nu kun je je dat tegen HCAS misschien nog veroorloven. Maar tegen een sterkere tegenstander zeker niet. Dat rendement moet omhoog", sloot Bunnik af.

VROUWEN De Edese vrouwen kwamen de afgelopen 72-uur tweemaal in actie. Naast de 6-0 competitiezege werd in de beker een 4-0 nederlaag geleden bij het Enschedese EHV. ,,Dat was een kinderlijk eenvoudige nederlaag. Twee snelle goals betekende een 0-2 achterstand die niet werd weggewerkt", keek Dymphe Laan terug. In het laatste kwartier verdubbelde EHV de score naar een 4-0 zege. ,,De focus ging daarna op Quick Stick. Dat is gezien de 06 zege in Heerenveen dus gelukt", blikte Laan zondagmiddag terug. Ede wist dat Quick Stick een lastige ploeg is die vooral veel punten thuis pakt. ,,Het werd al snel 0-1 door mij", glimlachte Dymphe Laan. Isa Draaijer (2x) en Bente Jansen zorgden voor een 0-4 ruststand. ,,In de tweede helft scoorde Shayenne Dechene nog twee keer. Een 0-6 bij een lastige tegenstander is mooi", besloot Laan.