Gemengde gevoelens bij derdeklassers

18 maart 2019 om 13:35

EDERVEEN ,,Net als vorige week bij Teuge, lieten wij nu ook tegen Rood Wit'58 twee dure punten liggen'', concludeerde Advendo'57 trainer Jan Fluit na het 1-1 gelijke spel.

,,In de hele wedstrijd heeft Rood Wit een keer op het doel geschoten. En dat betekende halverwege de tweede helft de gelijkmaker'', baalde de Advendo-trainer. Die wel tevreden kon zijn over de eerste helft van de Ederveners. ,,Via Marien van Roekel en Jaap van Doorn waren er kansen. Na een half uur maakte Jan Mulder de 1-0. Eigenlijk had het bij rust al 3-0 moeten zijn. De tweede helft was slordiger van onze kant. Voor die 1-1, miste Jaap van Doorn nog een kans. Daarna had Henk Jan van de Berkt een 100 procent zuivere strafschop moeten hebben. En Jaap van Doorn schoot voor een leeg doel nog tegen een verdediger.''

FC JEUFD verloor met 0-1 bij APWC. ,,De nederlaag was terecht. De thuisclub heeft de beste kansen gehad maar verzuimde de trekker over te halen. En ook de rode kaart van Achraf Benahmed hielp ons niet", opende trainer André Hagen. Hij zag geen hoogstaande wedstrijd. ,,Na ruim een half uur kwamen we op een 0-1 achterstand. ,,Doelman Özkan Yilmaz was kansloos", had Hagen genoteerd. Kemal Kandemir liet een goede kans op 1-1 liggen. ,,In de tweede helft kreeg APWC kansen. Goed keeperswerk en onvermogen bij de thuisclub hield ons in de wedstrijd.'' Met nog achttien minuten op de klok kwam FC Jeugd in ondertal te staan. ,,De scheidsrechter gaf Benahmed een gele kaart wegens een in zijn ogen begane overtreding. Achraf was het daar niet mee eens en griste de kaart uit de handen van de scheidsrechter. Die trok gelijk rood. Een domme actie met gevolgen", baalde de coach. Hoewel FC Jeugd het nog probeerde bleef de zo vurig gewenste gelijkmaker uit.