RVW te sterk voor 'Boys'

18 maart 2019 om 15:53

EDE Edesche Boys leed bij RVW een 0-6 nederlaag. Maar trainer Jan Beumer dacht lang terug aan de eerste speelminuut.

,,Vanaf de aftrap krijgt Claudio van Velzen de kans ons op voorsprong te zetten. Hij schoot echter naast. Wie weet wat er dan gebeurd was. De eerste twintig minuten konden we goed meekomen", aldus Edesche Boys-trainer Beumer.

Uit een klutsbal nam de thuisclub een 1-0 voorsprong door Sam van Dreven. ,,Dat is het lot van ploegen die minder zijn. RVW benutte de eerste de beste kans waar wij hem laten liggen. Daarna voerde RVW de druk op en kwam op 3-0 (Roy Lagen en Luuk Hendriks) had Beumer laten noteren. In de tweede helft speelde zijn ploeg weer twintig minuten goed mee. Daarna maakte RVW het af : 6-0."

HARSKAMP leed een 1-2 nederlaag tegen Dodewaard. ,,Die 1-2 viel bij het scheiden van de markt. Dat maakt het extra zuur", keek Harskamp-trainer Bob Jansen terug. Hij zag zijn ploeg al binnen drie minuten tegen een 0-1 achterstand aankijken. ,

FOUT ,,Een verdedigingsfoutje werd door Dodewaard afgestraft. Maar daarna pakte mijn ploeg het goed op. Ze hielden het initiatief", ging Jansen verder. Dat werd na drieëndertig minuten spelen beloond. ,,Een hoge bal vanuit het middenveld werd door Aldo van Norel verzilverd: 1-1."

De thuisclub kreeg kansen maar het was 'net niet'. Met de 1-1 stand konden beide ploegen leven. Bob Jansen. Nadat Harskamp een strafschop werd onthouden viel in blessuretijd alsnog de onverdiende 1-2.