Volle buit uit 'weekendje ZPB'

19 maart 2019 om 12:33

EDE Zowel de mannen- als de vrouwenploeg van Polar Bears heeft afgelopen weekend een competitieduel winnend afgesloten. In de eigen Peppel stond Polar Bears tegenover het Barendrechtse ploeg ZPB. De vrouwen wonnen zonder moeite met 15-6. De mannen maakten het spannender en kwamen tot een 13-10 zege.

De vrouwenploeg kwam voor het eerst weer in actie na de vijfde bekerwinst in de historie van een week eerder. Met ZPB als nummer laatst en slechts een punt uit tien duels als tegenstander, was het duel een prettige opwarmer na de festiviteiten. Coach Evangelos Doudesis gunde dan ook veel speeltijd aan jongere speelsters. Onder wie de jonge Lola Moolhuizen – die al het hele seizoen bij de eerste selectie zit – maar ook aan Feline Voordouw. Beide speelsters komen nog uit in de leeftijdscategorie onder vijftien jaar. Voordouw wist ook nog eens drie keer te scoren. Internationals Iris Wolves en Simone van de Kraats kregen daardoor rust en minder speelminuten. Maar ze wisten alsnog respectievelijk vier en drie keer te scoren.

VIERDE OP RIJ De mannen wisten voor de vierde keer op rij te winnen. Een serie die de ploeg hard nodig had, maar ook als doel had gesteld. De afgelopen weken kwam de ploeg van trainer Mike van Beek de 'laagvliegers' tegen. Polar Bears deed steeds wat er van ze verwacht werd. Met zo'n serie moest ook de basis worden gelegd voor plek vier, de plek die recht geeft op het thuisvoordeel in de play-offs. Maar concurrent ZVL-1886 weet – ondanks een zwaar programma – ook aan de lopende band te winnen. Momenteel staan beide ploegen vierde met 34 punten.

De komende weken kennen de Beren een zwaar programma, dus zullen ze een zware kluif hebben aan het behouden van die vierde plek.