Voetbal

12 juni 2020 om 11:41

Coolen als trainer Feyenoord Onder 21

ROTTERDAM (ANP) Voetbaltrainer Rini Coolen gaat weer in Nederland aan de slag. De 53-jarige Arnhemmer neemt Feyenoord Onder 21 onder zijn hoede. Coolen ondertekende een contract voor twee jaar bij de Rotterdamse club.

Feyenoord gaat meedoen aan de nieuwe beloftencompetitie die in het najaar van start gaat. De competitie voor spelers onder 21 jaar wordt onderdeel van de voetbalpiramide. Feyenoord hoopt op termijn zo alsnog, net als Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht, met het tweede elftal te kunnen meedoen aan de Keuken Kampioen Divisie.

Coolen werkte de afgelopen jaren bij de Noorse topclub Rosenborg BK als hoofd van de jeugdopleiding. Hij was in 2018 ook nog even interim-trainer. Coolen leidde Rosenborg naar de 'dubbel' in Noorwegen. De oud-profvoetballer werkte ook in Australiƫ, op Aruba en in de Verenigde Arabische Emiraten. Coolen was ook trainer bij onder meer FC Twente, AGOVV en RBC Roosendaal.

Coach Advocaat spoort legioen aan

ROTTERDAM (ANP) Trainer Dick Advocaat van Feyenoord is enigszins verbaasd dat het aantal verkochte seizoenskaarten bij de Rotterdamse club vooralsnog behoorlijk achterblijft in vergelijking met de grote hoeveelheid bij Ajax. "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar we staan nu geloof ik op 17.000", liet de 72-jarige Hagenaar weten tijdens een presentatie voor de businessclub van Feyenoord. "Maar wij zeggen dat Feyenoord de grootste club van Nederland is. En Ajax heeft er 30.000 verkocht. Dat begrijp ik niet."

Toen Advocaat te horen kreeg dat Ajax een weekje eerder was begonnen met de verkoop van de seizoenskaarten, bond hij een beetje in. "Oh, dat is het dus? Over een week staan wij ook op 30.000? Nou ja, wij zijn altijd haantje de voorste, dan moet het legioen dat nu ook zijn. Het zou de club in elk geval goed helpen."