CORONAVIRUS - WK WEGRACE

12 juni 2020 om 09:47

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

JEREZ (ANP) - De internationale motorsportfederatie FIM heeft de voorlopige kalender van de WK wegrace voor 2020 gepresenteerd. Daarop staan dertien races in Europa, waarvan zeven op Spaanse bodem. Vijf keer wordt twee weken achter elkaar op hetzelfde circuit geracet.

De eerste wedstrijd is op zondag 16 juli, de Grote Prijs van Spanje in Jerez. Een week later wordt op hetzelfde circuit de GP van Andalusië verreden. Ook op de Red Bull Ring in Oostenrijk (16 en 23 augustus), het circuit van Misano in Italië (13 en 20 september) en op de Spaanse racebanen in Aragón (18 en 25 oktober) en Valencia (8 en 15 november) vinden steeds twee GP's achter elkaar plaats.

Het is de bedoeling dat de kalender nog wordt uitgebreid met wat grands prix buiten Europa. De Verenigde Staten, Argentinië, Thailand en Maleisië zijn daar kandidaat voor. Uiterlijk eind juli moet hier duidelijkheid over zijn. Het seizoen komt uit maximaal zeventien races te bestaan en eindigt niet later dan 13 december.

Het seizoen van de WK wegrace startte begin maart in Qatar, alleen voor de Moto2 en Moto3. De coureurs uit de koningsklasse MotoGP ontbraken al in Qatar als gevolg van het coronavirus dat zich toen over de wereld begon te verspreiden. Sindsdien werd de ene na de andere race afgelast, waaronder de TT van Assen. Die wordt dit jaar dan ook niet meer verreden. Volgend jaar staat de TT weer op het programma van de MotoGP.