Ryan Gravenberch scoorde in januari voor Ajax tegen Sparta.
Ryan Gravenberch scoorde in januari voor Ajax tegen Sparta. anp / Olaf Kraak

Gravenberch langer bij Ajax

12 juni 2020 om 12:29

AZ legt talent Goudmijn voor lange tijd vast

AMSTERDAM (ANP) Ryan Gravenberch heeft zijn toekomst aan Ajax verbonden. Het talent heeft overeenstemming bereikt over een nieuw driejarig contract, dat in de zomer van 2023 afloopt. De oude verbintenis van de 18-jarige Amsterdammer liep aan het einde van het volgende seizoen af.

Gravenberch speelt al tien jaar voor Ajax. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal tijdens een uitwedstrijd tegen PSV. De middenvelder werd toen de jongste debutant ooit bij de Amsterdammers.

Inmiddels heeft de jeugdinternational veertien duels in het eerste elftal van de recordkampioen van Nederland gespeeld. Gravenberch scoorde driemaal voor het elftal van trainer Erik ten Hag.

Gravenberch onderhandelde bijna een jaar over zijn nieuwe verbintenis. Tijdens die periode las de middenvelder in de media dat hij zou zijn aangeboden bij andere clubs. "Ik dacht: waar zijn jullie mee bezig? Ik voetbal al tien jaar bij Ajax, vanaf de F'jes. Dan ga je Ajax nu toch niet verlaten?", vertelt hij op de website van Ajax. "Daar heb ik nooit aan gedacht. Ik wil hier slagen. Ik wil met de kampioensschaal op het Museumplein staan."

Gravenberch weet dat hij beter kan dan wat de fans tot nu toe van hem hebben gezien. "Ik moet zorgen dat ik bij de beste spelers hoor. Dan stelt de trainer me wel op", zegt hij. "Maar ik moet vooral mezelf zijn. Ik moet luisteren naar mezelf en weet wat ik kan en moet doen."

Danzell, de ouder broer van Ryan, tekende eerder deze week een contract bij Sparta. Dat betekent dus dat beide broers in het nieuwe voetbaljaar tegenover elkaar komen te staan. "Ik ben heel trots op hem en hij op mij", besluit de jonge Ajacied.

AZ BINDT TALENT AZ heeft Kenzo Goudmijn voor lange tijd aan zich gebonden. De 18-jarige middenvelder verlengde zijn contract in Alkmaar tot de zomer van 2024. "Hier spreekt vertrouwen uit van de club", zei Goudmijn, die ruim een jaar geleden debuteerde in de eredivisie. "Volgend seizoen hoop ik verdere stappen in AZ 1 te maken en zoveel mogelijk in de eredivisie te spelen."

De controlerende middenvelder speelde al zestig wedstrijden voor Jong AZ in de eerste divisie. Goudmijn is de zoon van oud-prof en huidig AZ-jeugdtrainer Kenneth Goudmijn.