'Crisis maakt belangrijke rol NPO extra duidelijk'

12 juni 2020 om 10:03

HILVERSUM (ANP) De coronacrisis maakt de belangrijke rol van de publieke omroep extra duidelijk als verbinder en brenger van nieuws, achtergronden en ontspanning. Dat zegt Shula Rijxman, voorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Ze doet wederom een oproep aan de politiek om de NPO te steunen.


"De afgelopen periode heeft laten zien wat de kracht is van een sterke en brede publieke omroep, die al zijn kanalen en platforms heeft kunnen inzetten om Nederland te verbinden", aldus Rijxman. "We realiseren ons dat de wereld in het post-coronatijdperk zal veranderen, maar de functie en betekenis van de publieke omroep zal er niet minder om worden. Het zou daarom goed zijn om ook dán als publieke omroep deze betekenisvolle rol te blijven vervullen."

Om de waarde te benadrukken heeft de NPO meer dan 160 voorbeelden bij elkaar gebracht op de website npo.nl/effect. Daarop wordt ook de coronacrisis onder de aandacht gebracht, met bijna zestig coronagerelateerde programma's. Zo waren het NOS Journaal, Goedemorgen Nederland, Tijd voor MAX, EenVandaag, M, Nieuwsuur en Op1 in de coronacrisis volgens de publieke omroep "dé ankerpunten voor de dagelijkse actualiteiten en achtergronden bij het nieuws rond de coronacrisis".

Naast de programma's rond de coronacrisis heeft de NPO voorbeelden op een rij gezet op het gebied van nieuws en debat, cultuur, educatie, innovatie en verbinding en samenleving.