Marktbericht

12 juni 2020 om 11:12

[Eiernotering Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders


[Prijzen per 100 stuks voor resp. scharreleieren wit en bruin:


48 gram: 5,14, 5,14

54 gram: 6,21, 6,27

57 gram: 6,68, 6,93

59 gram: 6,91, 7,24

61 gram: 7,08, 7,50

64 gram: 7,30, 7,81

67 gram: 7,48, 8,08


Noteringen exclusief BTW.


Den Haag

Recordaantal huishoudens wisselt energieleverancier

(ANP) Meer dan een op de vijf huishoudens is vorig jaar overgestapt van energieleverancier. In totaal ging het om ruim 1,7 miljoen huishoudens die voor een ander bedrijf voor gas en licht kozen, meldt de Autoriteit Consument & Markt. Dat is volgens de markttoezichthouder een nieuw record.

De ACM wijst bij het record op de prijsverschillen in het aanbod van Nederlandse energieleveranciers. Die kunnen oplopen tot ruim 600 euro per jaar.

De prijs van energie is voor een overgrote meerderheid van de overstappers dan ook de belangrijkste reden om van leverancier te wisselen, meldt ACM op basis van een enquête.

Daarnaast geven meer mensen dan vorig jaar aan groene stroom belangrijk te vinden bij de overstap.


Newport

Britse economie een vijfde kleiner in april

(ANP/BLOOMBERG) De Britse economie is in april met 20,4 procent gekrompen, meldt het nationale statistiekbureau ONS. De sterkste neergang ooit gemeten laat zien dat de effecten van de lockdown in het Verenigd Koninkrijk groot zijn. Ook in maart nam de economie al in omvang af, toen was de krimp 5,8 procent.

,,De daling is meer dan drie keer zo groot als een maand eerder en bijna tien keer zo groot als de grootste neergang van voor het coronatijdperk", meldt het ONS. Het statistiekbureau merkt dan ook op dat de economie eind april zo'n 25 procent kleiner was dan in februari.

De zwaarste klap door de lockdown kreeg de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk, die in april met meer dan 40 procent kromp. Veel bouwbedrijven konden enige tijd niet werken door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De dienstensector, die zeer belangrijk is voor de Britse economie, kromp met 19 procent. De industrie kreeg een klap van 24,3 procent.

De daling toont vermoedelijk het diepste punt van de neergang van de Britse economie, die het relatief zwaar te verduren krijgt. Economen van ING wijzen erop dat de krimp iets groter was dan verwacht. De daling komt bovendien iets later dan in andere Europese landen, zoals Frankrijk, Spanje en Italië, die eerder in lockdown gingen. Een snel herstel zit er volgens de kenners van ING niet in, omdat er nog altijd maatregelen van kracht zijn en het risico op een harde brexit nog altijd boven de markt hangt.