Alfred Schreuder is deze week vertrokken als trainer/coach van TSG 1899 Hoffenheim.
Alfred Schreuder is deze week vertrokken als trainer/coach van TSG 1899 Hoffenheim. Epa/ronald Wittek Conditions - Attention: the dfl Regulations Prohibit any use of Photographs as Image Sequences And/or Quasi-video.

'Het is zo gelopen, helaas'

12 juni 2020 om 13:30

Alfred Schreuder en Hoffenheim niet op één lijn

BARNEVELD Alfred Schreuder heeft voor het eerst na zijn plotselinge en verrassende vertrek bij TSG 1899 Hoffenheim gereageerd. ,,Ik wil het graag bij een korte reactie laten,'' zo vertelde de Barneveldse oefenmeester vanochtend.


Berry Kamphorst

Het contract van Alfred Schreuder (47) werd dinsdag ontbonden. De verbintenis van de Barnevelder met de Bundesligaclub liep nog twee jaar door, tot medio 2022. De clubleiding voerde een verschil van mening over de te volgen koers aan als reden voor het verrassende ontslag van Schreuder. Ook diens broer Dick, die als z'n assistent fungeerde, vertrok bij de club uit Sinsheim.

,,Alles is ok en rustig,'' zo liet Alfred Schreuder vanochtend vanuit Barneveld weten. ,,Ik ben nu thuis en ga volgende week nog even terug naar Hoffenheim. Het is verrassend gelopen en zeer snel gegaan.'' De oefenmeester wil over de reden van zijn vertrek niet in details treden, maar zo zegt Schreuder ,,er waren een paar situaties waar we niet uitkwamen. Ook voor de toekomst. Er was een verschil in hoe ik het zie en hoe de club het ziet en hoe de club het wil en kan doen. In de afgelopen zomer, toen ik net begon bij Hoffenheim, zijn er ook een paar dingen gebeurd. Bijvoorbeeld de verkoop van spelers wat niet afgesproken was. Toch ging het dit seizoen heel goed. We stonden op de zevende plaats met een nieuw opgebouwd elftal. De samenwerking met staf en spelers was bovendien erg goed.''


'ANDERE INSTEEK' Schreuder laat weten dat hij en zijn staf het vizier al op het nieuwe seizoen hadden gericht. ,,We waren, ook in deze coronatijd, al volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik merkte gewoon dat het lastig was. Er gebeurden vervolgens nog paar dingen waarbij je een bepaald gevoel ontwikkelt. Ik had daar een andere insteek bij dan de club. Na de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf (afgelopen zaterdag, 2-2) is dat allemaal in een stroomversnelling geraakt en was het eigenlijk niet meer te stoppen. Het bleek dat we te ver uit elkaar kwamen te liggen. Dan gebeuren er dingen die niet goed zijn. Je merkt dat het soms lastig te managen is als je een meningsverschil hebt en voor de toekomst niet op één lijn zit. Het is belangrijk voor een trainer om te werken aan een team dat succesvol kan worden en blijven. Het is zo gelopen, helaas,'' aldus Alfred Schreuder. ,,Hier wil ik het voorlopig bij laten.''