Het Groen van Prinsterer College, een protestants-christelijke school voor vmbo, bestaat al jaren niet meer. De school ging samen met het Christiaan Huygens College op in De Meerwaarde. Het was op 18 december nog lang niet zo ver. Toen verhuisde het naar het nieuwe schoolgebouw, op de hoek van de Schoutenstraat en de Thorbeckelaan. De rotonde ontbrak daar noget verkeer moest waarschijnlijk wat geduld hebben omdat een deel van de inventaris van hand tot hand door de leerlingen werd overgedragen.
Het Groen van Prinsterer College, een protestants-christelijke school voor vmbo, bestaat al jaren niet meer. De school ging samen met het Christiaan Huygens College op in De Meerwaarde. Het was op 18 december nog lang niet zo ver. Toen verhuisde het naar het nieuwe schoolgebouw, op de hoek van de Schoutenstraat en de Thorbeckelaan. De rotonde ontbrak daar noget verkeer moest waarschijnlijk wat geduld hebben omdat een deel van de inventaris van hand tot hand door de leerlingen werd overgedragen. Foto: Jan Pit

Vrogger [1985]

19 juni 2020 om 09:57

Jan Pit maakte duizenden foto's voor de Barneveldse Krant. Voor de rubriek Vrogger put hij uit zijn rijke archief. Vandaag gaan we terug naar 1985, met fotobijschriften van Gerjan Crebolder.

De Stichting Welzijn Ouderen Barneveld vierde in 1985 haar eerste lustrum, met op 25 september een groot feest in de toneelzaal van de Veluwehal waar vanalles te doen was. De activiteiten van deze succesvolle organisatie werden grotendeels overgenomen door Welzijn Barneveld dat ook in de Veluwehal haar domicilie heeft.
Onder het motto ‘Groot, groter, grootst’ werd in 1985 een wedstrijd in het kweken van zonnebloemen gehouden. Het ging daarbij natuurlijk om de bloem met de grootste diameter. Wie er op 29 september precies gewonnen heeft is niet duidelijk; wel dat de linker bloem nog gaaf lijkt te zijn en de twee andere al zijn aangevreten.
Naar aanleiding van de Week van het Landschap werd op 20 september in een ‘natuurlijke omgeving’ een bijeenkomst gehouden, waarbij nogal wat bekende Barnevelders aanwezig waren. Van links naar rechts bijvoorbeeld mevr. Van Huffelen, René Jongman, Nic Mur, mevrouw F. Rietberg en D. van Boven.
De toneelzaal van de Veluwehal bood op 25 september gelegenheid tot het vieren van het 25-jarig bestaan van het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Van alle aanwezigen viel rechts vooraan mevrouw Pfab me direct op. De naam van de spreker wil me maar niet te binnen schieten. Gelet op de rechts achter gereedstaande koffiekopjes moet de foto vóór de pauze zijn gemaakt.