Asje van Dijk stopt aan het eind van het jaar als burgemeester van Barneveld.
Asje van Dijk stopt aan het eind van het jaar als burgemeester van Barneveld. Henk Hutten

Burgemeester Van Dijk vertrekt

12 juni 2020 om 15:43

BARNEVELD Burgemeester Asje van Dijk legt aan het einde van dit jaar zijn ambt neer. Dit gebeurt op een nader te bepalen moment. Hij heeft donderdagavond alle fractievoorzitters in de gemeenteraad over zijn voornemen geïnformeerd.


Wouter van Dijk

Asje van Dijk is sinds eind 2011 burgemeester van Barneveld. ,,Dit jaar ben ik 65 geworden”, licht burgemeester Van Dijk toe. ,,De vraag komt dan een keer op tafel hoe verder om te gaan met mijn werkzame leven. Het is mijn wens om een andere balans te vinden in de verdeling tussen professionele werkzaamheden en andere activiteiten. Het ambt van burgemeester vereist nu eenmaal dat je altijd beschikbaar moet zijn. Daarom heb ik de conclusie getrokken mijn ambt te gaan beëindigen.”


Koos van der Tang, voorzitter van de vertrouwenscommissie namens de Barneveldse gemeenteraad: ,,We zijn als gemeenteraad erg verrast door dit aangekondigde vertrek. Natuurlijk zijn de beweegredenen als het gaat om een goede balans tussen privé en werk goed te begrijpen. Burgemeester zijn doe je niet als part-time baan. Dat is ook het mooie aan Asje, hij gaat er altijd vol voor. Een enthousiaste doorzetter, maar ook een man die altijd precies de juiste snaar weet te raken in zijn toespraken, die zeer toegankelijk is voor veel mensen en zijn betrokkenheid laat zien, in tijden van vreugde én verdriet. Een echte burgervader, we gaan hem missen.''

p 3